כתר חרסינה שנשבר....

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

19/06/2020 | 18:21 | מאת: הדר

עשו לי כתר חרסינה חדש בשן טוחנת תחתונה. אחרי חצי שנה, חתיכת חרסינה מעל המתכת נשברה לי בזמן אכילה. האם כתר חרסינה אמור להגביל אותי לגבי סוגי האוכל שאני יכולה לאכול? יש לי שני כתרים אחרים בפה – גם על שיניים טוחנות - מלפני 30 שנים, (גם הם מחרסינה) מעולם לא נשברו ומעולם לא הוגבלתי לאכול אוכל כלשהו.... מה זה אומר ? האם זה אומר שהאיכות של הכתר החדש לא טובה? איך אפשר להסביר את זה? חוששת עכשיו לתקן את הכתר ושוב שיישבר לי........ תודה מראש על התשובה.

באופן כללי רצוי להימנע מאכילת מזון קשה. מזון קשה עלול לשבור גם שיניים טבעיות וגם כתרי חרסינה. שבר בכתר חרסינה עלול לנבוע מהרבה סיבות כגון כשל בכתר עצמו, אכילת מזון קשה, איזון לא נכון של המנשך וכד. בדרך כלל קשה לתקן בפה שבר בחרסינה. נהוג להסיר את הכתר ולבצע כתר חדש

מנהל פורום רפואת שיניים