טיפול שורש ןשניינת...

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

19/05/2020 | 00:29 | מאת: אורחת

התחלתי בטיפול שורש שנפרס לפעמיים, כרגע עם סתימה זמנית, ולאחר סיום הטיפול מבנה וכתר ומה שיוחלט.שאלתי היא האם ניתן להגיע לשיננית לפני המשך הטיפול שורש, כרגע אני עם סתימה זמנית ויש עוד המשך טיפול שורש. חשש שלי שהשן חלשה לטיפול בשיננית וגם עכשיו עם בנחיוץ הקורונה הבנתי שהניקוי ידני. שאלה נוספת ניתן לאכול מזונות כמו גזר או קשים באזור סתימה זמנית?

באופן כללי יש להימנע מאכילת מזון קשה כי את עלולה לשבור שיניים ושורשי שיניים.גזר הוא קטלני . אין מניעה מלבצע טיפול אצל השיננית

20/05/2020 | 17:51 | מאת: אורחת

תודה על התשובה, אשמח לחידוד, גזר קטלני תמיד או רק בתקופה הזו של הטיפול? באופן כללי שמעתי שגזר מומלץ לחיזוק שינים של ילדים לפעמים יש קושי בלאכול מלפפון או פלפל אם לא חתוך ממש קטן, האם גם זוהי כוונתך להמנע באופן כללי מאכילה של דברים קשים? בסופו של דבר זה דברים שהם בשגרת בריאות

יש להימנע באופן תמידי ממזון קשה היות והוא עלול לשבור שיניים. גזר שלם, אגוזים עגולים , שקדים וכד. הגזר לחלוטין לא מחזק שיניים ואם בכל זאת רוצים גזר אז רק מרוסק

מנהל פורום רפואת שיניים