כתר בשן קדמית למטרה אסטטית

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

18/04/2020 | 03:30 | מאת: קרין

עשיתי כתר למטרה אסטאית על שן טבעית. משום שכשהייתי קטנה נעשה טיפול שורש, זאת שן הכי קדמית, לסת עליונה ואם השנים השחיר למעלה בשן וכשחייכתי ראו. שתי שאלות: האם כתר שלא הודבק טוב יכול לעשות נזק? או תופעות לוואי?(כגון גירוי רוק) שאלה שניה נידמה כיאלו הכתר יותר עבה וגדול מהשן הטבעית. משו בכלליות מרגיש שהגודל לא נכון, האם יכול לעשות נזק?(אמרתי רק זאת לרופא כי הפריע ללעיסה, השן בלסת תחתונה הייתה ניתקעת בה, הוא שייף והיסתדר, אבל עדיין למרות שאין מפריע האם זה שהגודל לא כמו השן הטבעית יכול לעשות נזק או תופעות לוואי) אני ראיתי שהרופא לא מרוצה, ולקח לו שעות לעשות את הכתר, אני חרדתית מטיפולי שיניים וממש רעדתי ואני מפחדת שבעקבות כך הכתר לא הודבק טוב, או לא נשעה טוב ואני בולעת רוק יותר מהרגיל, האם זה יתכן או שמה פסיכולוגי בשל פחדי.

18/04/2020 | 06:17 | מאת: קרין

כשאני אומרת משהו בכלליות מרגיש שהגודל לא נכון, חוץ מבחינת מראה מבחינה פיזית אני מרגישה את הכתר המודבק בחינכים איפה שלא היה פעם שן לדגמ' כשממשת עם הלשון. והנני חושבת שהכתר לא מודבק טוב משום שיש עוד כתרים ולא מרגישים אותם וזה מרגיש שאם אתן ביס ממשהו קשה הכתר יכול ליפול. אז השאלה אם הכתר בלסת עליונה בשן קדמית מודבק מעבר לגבולות השן הטבעית, או לא מודבק טוב או גם וגם, האם זה יכול לעשות נזק או תופעת לוואי שציינתי למעלה? אם לא אתרגל להרגשה ואוכל באותו צד בזהירות.

ההפרעה היא כנראה רק אסטטית. סביר להניח שהכתר יושב טוב וגם הודבק טוב אלא שהוא לא מושלם.אין לזה שום קשר עם הפרשת רוק

מנהל פורום רפואת שיניים