האם מדובר בזיהום בשן?

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

31/03/2020 | 21:24 | מאת: כלנית

שלום ד"ר, לפני כשבוע וחצי התחילו לי כאבים עזים במפרק הלסת, שעברו תוך מספר ימים של קומפרסים של קרח ועיסוי. ככל שעברו הימים הכאב התמקד באיזור שן הבינה, ופחות במפרק. המצב כרגע הוא שיש כאב קל קבוע באיזור השן, וטעם רע בפה.וגם מעין תחושת שריפה כזו, שמקרינה קצת לגרון. אך אני אוכלת ומדברת כרגיל, פותחת את הפה כרגיל, ואיני זקוקה כלל למשככי כאבים. בשל המצב שוחחתי טלפונית עם הרופאה שלי, שנתנה לי מרשם לאנטיביוטיקה ולקורסדיל. האם כדאי לקחת את האנטיביוטיקה? או לחכות מספר ימים?... האם יתכן כי מדובר בזיהום למרות שאין כאב משמעותי?... תודה רבה!

הייתי מתחיל בשטיפת פה עם קורסודיל פעמיים ביום אחרי צחצוח שיניים קפדני עם מברשת רכה. במידה ותוך יומיים המצב לא ישתפר אז תתחילי לקחת אנטיביוטיקה. במקביל רצוי לבצע צילום פנורמי כדי לקבל נתונים על השן במידה ויהיה צורך לעקור אותה

04/04/2020 | 21:06 | מאת: כלנית

תודה רבה!

מנהל פורום רפואת שיניים