נסיגה איטית בחניכיים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

11/03/2020 | 14:38 | מאת: משה

שלום דר' - אני בן 44, וחווה כבר מספר שנים נסיגה איטית בחניכיים, במיוחד בצד האחורי של 4 השיניים הקדמיות מלמטה. אני אוכל בריא עם תפריט, מצחצח עם מברשת שיניים סונית ופרודונטקס, מגרד לשון, חוט דנטלי, שפיץ גומי במיוחד באזור של הנסיגה, מי פה לא אלכוהולי, oil pulling עם שמן קוקוס ושומשום, שותה ויטמינים ותוספות לבריאות החניכיים, ועדיין הבעיה ממשיכה לאט לאט. האם יש לך עוד המלצות נגד נסיגה למעט ניתוח חניכיים? תודה!

נסיגת חניכיים לעיתים היא גנטית ונגד זה קשה להילחם. בנוסף, היא שכיחה יותר בקרב מעשנים ובקרב סכרתיים.

מנהל פורום רפואת שיניים