לימודי רפואת שיניים לעומת רפואה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

16/02/2020 | 21:22 | מאת: אוהד

שלום רב, לאחרונה התחלתי להתלבט בין לימודי רפואת שיניים ללימודי רפואה. אני כיום בן 22. מצד אחד לימודי רפואה מעניינים מאוד לדעתי, ואני נמשך לתחום לחלוטין, אך מה שמרתיע אותי זה ההיבט של הלחץ המטורף שכרוך בעבודה כרופא בבית חולים המתמודד עם שגרה עמוסה וחולים שיכולים להיות לא נחמדים ואף אלימים פעמים רבות. אני חושש שהלחץ הרב ישפיע על בריאותי הנפשית. רק עכשיו התאבדו 4 רופאים בכירים בסורוקה, ואני מניח שזה קשור לשגרה העמוסה כל כך של הרופא. קשה לי לחזות אם אתרגל לשגרה הזו או לא. לפי מה שהבנתי, ברפואת שיניים המצב איננו כך, ורמת הלחץ נמוכה יותר, וכן השכר גבוה יותר. לגבי רפואת שיניים אני חושש משני דברים מרכזיים: הראשון הוא שאני לא יודע אם המקצוע יעניין אותי, שכן אני צריך שגרה דינמית ומעניינת, ואני לא יודע מה רמת העניין בתחום בהשוואה לרפואה, והשני הוא שאני לא יודע כיצד אתמודד עם עבודת ידיים עדינה, שכן לא התנסיתי בזה מעולם. מבחינת הציונים שלי - הם מספיקים הן לרפואה והן לרפואת שיניים. אני מאוד מבולבל ולא יודע מה לעשות. אני מודע לזה שהבחירה היא בסופו של דבר שלי, אך אני לא יודע מה יהיה נכון עבורי יותר. אשמח לעצתך בנושא. תודה רבה!

ההחלטה לבחור בין רפואה לרפואת שיניים אינה קלה וקשה ליעץ בה. רפואת שיניים שהיתה פעם ברובה רפואה פרטית, הופכת יותר ויותר לרפואה ציבורית, ויותר ויותר רופאי שיניים עוברים לעבוד בקופות החולים השונות. חלק גדול מהם עובדים בתנאי לחץ, עם לחץ על הספקי עבודה, עם תןרים מתמשכים ועם אוכלוסיות לא קלות.אני לא יכול ליעץ לך באיזו דרך לבחור, אבל נראה לי שעדיף ללכת היום ללמוד רפואה ולא רפואת שיניים

מנהל פורום רפואת שיניים