ריבוי תאים/צלקת בחניכיים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

05/02/2020 | 18:26 | מאת: אלעד

שלום וברכה, בטיפול אסתטי שערכתי אצל רופא השיניים , נערך לי צילום פנורמי טרם הטיפול. בצילום הרופא ראה כי מתחת לשן בה עברתי טיפול שורש יש מעין הצללה שהוא חושש שמעידה על "תהליך" בעצם כפי שכינה זאת. לשאלתי במה מדובר הוא אמר שמדובר ב"ריבוי תאים"/גידול (ציין שזה לא בדיוק גידול אלא תהליך שמתרחש ויתכן ועצר או שמתרחש לאט) או בצלקת ובהתייעצות שלו עם מומחה לטיפולי שורש מומלץ כי במידה ואין לי כל כאב בשן הזו הפרשות וכו' (ואין לי) יש לבצע צילום פנורמי אחת לשנה על מנת לעקוב. השימוש במילה "גידול" מאוד הלחיצה אותי, חרף זאת שאמר לי שאין צורך בפעולות נוספות ושלא מדובר בסרטן. הייתי שמח לשאול בנושא זה גם אותך , תוך הבנת המגבלה שהצילום אינו מופיע לך אך באופן כללי הייתי שמח לשמוע את חוות דעתך בנושא ועד כמה יש סכנה במקרה כזה תודה רבה

05/02/2020 | 18:37 | מאת: אלעד

אוסיף ואציין שמדובר בשן טוחנת שטיפול השורש בה בוצע לפני מספר שנים (אני מעריך שמעל 5-6 שנים כבר) אודה מאוד לתשובתך,

סביר להניח שזה תהליך דלקתי בקצה השורש של השן. זה עלול לרמז על כשל כל שהוא בטיפול השורש. רצוי להתיעץ עם מומחה לטיפולי שורש

06/02/2020 | 00:36 | מאת: אלעד

האם יש חשש סרטני במקרה כזה? השימוש במילה "גידול"/ריבוי תאים הלחיץ אותי מאוד תודה רבה על תשובתך, על המענה המהיר!

מנהל פורום רפואת שיניים