רגישות לחומרי הרדמה מקומיים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

27/01/2020 | 02:34 | מאת: יסמין

שלום ד"ר, מבדיקות אלרגיה התברר כי יש לי רגישות אזורית לחומרי הרדמה מקומיים - מפיווקאין וקומדאין. ורגישות כללית לחומר לידוקאין. אני קראתי שיש חומר נוסף שנקרא סקנאדין ועוד חומר בשם ( Articaine hydrochloride 4% with epinephrine 1:100,000 )  . עוד לא ערכתי בירורים לגבי רגישות לחומרים אלו - אני צריכה לעבור טיפול שורש מעמיק, האם אלו חומרים שניתן להשתמש בהם לטיפולים כאלו? קראתי גם על אופציה של הרדמה כללית אך היא מרתיעה, שכן אני משתמשת בזמן שינה גם במכשיר סיפאפ. האם ישנם עוד חומרים שמשתמשים בהם כיום בשוק למעט השלושה שאני רגישה אליהם? והאם תוכל לכוון אותי מהם האופציות שניתן לעשות? תודה רבה מראש

סקאנדיקאין ומפיוואקאין זה אותו החומר. ארטיקאין הוא חומר הרדמה נפוץ מאד בטיפולי שיניים ועל כן רצוי שתבדקי אלרגיה אליו

מנהל פורום רפואת שיניים