שבר בשן בקיר השן טיפול עי סתימה או טיפול שורש

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

12/01/2020 | 19:14 | מאת: אלי לוי

שבוע טוב. הנושא- התייעצות בנוגע לשן שבורה. הארוע- השבוע לעסתי סוכרית גומי. הרגשתי משהו קשה חשבתי שמדובר במשהו שבתוך סוכריה ואז גיליתי ,כי נשבר משהו. חשבתי שזה חלק מסתימה בשן שיש לי בה סתימה ישנה כנראה של 20 שנה אולי יותר ואז התברר שמדובר בחלק קטן ממש מהשן. מדובר בשן טוחנת סמוך לחיך בצד הפנימי הקרוב ללשון ולא בחלק החיצוני בסמוך ללחיים. אין לי כיום רופא שיניים קבוע . אני עם שיניים בריאות יחסית ומטפל בעיקר באבנית ובדיקה שיגרתית. אין לי כיום רופא שאני מכיר וסומך עליו. הלכתי לרופא בקופת חולים סמייל ושמה נעשה צילום בשן ונאמר לי שקשה לדעת . יתכן וצריך לעשות סתימה יתכן וצריך לעשות טיפול שורש של סדרה של טיפולים עם כתר . אני חושש מהטיפול ולא יודע על מי לסמוך. נאמר לי כי צריך לפרק את הסתימה ורק אז רואים את מצב השן. אני חושש שיעשו לי טיפול שורש מיותר. הבעיה היא שאם פותחים את הסתימה הישנה, אני לא יכול להשאיר אותה ככה וללכת להתייעץ עם רופא אחר בה כרגע אני לא מרגיש כאבים אולי קצת חוסר נוחות כי הסתימה קצת דוקרת ואני נמנע מלאכול באותו צד אני מבקש איזו עצה טובה בעניין תודה הוסף תגובה

תנסה לקבל המלצה מחברים או מבני משפחה על רופא טוב ולך לשמוע חוות דעת נוספת

מנהל פורום רפואת שיניים