מחלת חניכיים - יש משהו לעשות?

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

27/12/2019 | 20:04 | מאת: ג

שלום, לפני שנה אחרי התגברות ארוכת שנים מפני רופאי שיניים, אזרתי אומץ והלכתי פעם ראשונה לשיננית. עשיתי ניקוי והיא אמרה שיש צורך לעשות גם הקצעת שורשים. קראתי קצת בנושא ואני יודעת שיש לי חניכיים בעיתיות ומדולקות ולכן היה נראה לי הגיוני לפי מה שראיתי לפנות לפריודונט. התיעצתי בנושא גם במס' פורומים שונים וכולם ענו לי כי אכן עלי לפנות לפריודונט ולא לרופא שיניים כללי. פניתי לקופה אך שם נאמר לי כי לא ניתן לקבל הפנייה לפריודונט, אלא רק אם רופא שיניים מפנה אליו. רציתי לנצל את הפעם היחידה שהעזתי להתמודד עם זה וידעתי שאם כבר אלך אז זה צריך להיות מישהו שבאמת אוכל לסמוך עליו ושיבין כדי שבאמת אמשיך. לכן הלכתי לרופאת שיניים עליה קיבלתי המלצה מחברה. כשהגעתי לרופאת השיניים חשפתי בפניה בכנות כי זו פעם ראשונה שאני אצל רופא שיניים (אחרי מעל 30 שנים שלא הלכתי אף פעם) והתגובה שקיבלתי הייתה גלגול עיניים מזלזל ומעליב. גם שאמרתי לה שהייתי רוצה ללכת לבדיקה של פריודונט, היא ישר טענה שאם אני צריכה הקצעת שורשים ממש לא צריך אותו ושאת זה השיננית עושה בעצמה. כמובן שיצאתי משם ומעולם לא חזרתי. עברה שנה מאז ובשבוע האחרון שמתי לב שהחניכיים רגישות במיוחד (הן גם נפוחות ולבנות. אבל זה כבר היה גם לפני שנה כשהייתי שם). אני קצת אבודת עצות ולא יודעת מה אוכל לעשות כעת. אין לי כוונה לפנות לעוד רופא שיניים שיביע זלזול וגם לא אפשרות כלכלית לנסות רופאים פרטיים. אשמח לדעת אם יש משהו שאני אוכל לעשות בעצמי כדי לנסות לשפר את המצב. תודה

נסי לצחצח עם מברשת רכה ועם משחת פרדונטקס. אם אין באפשרותך ללכת לרופא פרטי נסי להתעניין אצל ידידים וקרובי משפחה, מי מהם מכיר רופא חניכיים טוב וסימפטי במערכת הציבורית

31/12/2019 | 00:12 | מאת: ג

תודה. בכל מקרה אני לא מכירה מישהו שיש לו ניסיון בזה ויכול להמליץ לי ואם הקופה מסרבת לתת הפנייה זה בכל מקרה לא עוזר לי.

מנהל פורום רפואת שיניים