סתימה לאחר טיפול שורש

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

09/12/2019 | 19:43 | מאת: מיכל

היום עשו לי טיפול שורש ובסופו סתימה זמנית. הרופאה לקחה כל פעם מעט חומר ושמה בשן כדי לעשות את הסתימה. פעם אחת החומר נפל לה על השיער שלי. היא לקחה אותו ושמה במגש. אחכ לקחה שוב חומר מהקופסא ולפני ששמה בשן נגעה איתו במגש ואספה את החומר שנפל קודם על השיער שלי ואת הכל שמה בשן כשסיימה שכחתי להגיד לה ועכשיו כבר מאוחר מדי. כמה זה מסוכן מבחינת זיהום המקרה שתארתי? אני ממש מודאגת. תודה

לא מסוכן בכלל ואין מקום לדאגה.בפה שלך יש הרבה יותר חיידקים מאשר בשיער

09/12/2019 | 20:36 | מאת: מיכל

כלומר זה היה תוך כדי מילוי הסתימה, לא ממש בסופה ולא ברובד החיצוני שלה. אז חיידקים לא יכולים לעבור ככה מתוך הסתימה לטיפול השורש שנעשה שם?

אין ממה לדאוג

מנהל פורום רפואת שיניים