דימום במהלך צחצוח השיניים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

05/12/2019 | 02:16 | מאת: רן

היי דוקטור, מאז חודש יוני ישנו דימום כזה או אחר במהלך הצחצוח במוקדים שונים. אני מצחצח במברשת שיניים חשמליות. מודה שמאז שחרורי מצה"ל ושהייתי בבית פחות הקפדתי על צחצוח תדיר של השיניים, אבל זה נגמר כבר לפני כמה חודשים ועדיין אין שינוי. הלכתי לרופאת שיניים של כללית סמייל והיא אמרה שאכן יש דלקת חניכיים ושיש לצחצח עם משחת שיניים רפואית ולכן קניתי את פרדונטונקס. מעבר לכך עברתי מאז הקיץ שני ניקויי אבנית שניתן לראות שהצטבר באחורי השיניים התחתונות בחודשים האחרונים. אני נוטה להצטברות אבנית די מהר לצערי. בפרק הזמן הממושך הזה אני מצחצח פעמיים ביום עם מברשת שיניים חשמלית, ולאחר שמשחת שיניים רפואית לא הנפיקה תוצאות הפסקתי לרכוש כי היא יקרה יותר. אני משתמש במשחה רגילה של קולגייט ומגרגר לאחר הצחצוח מי מלח במשך חצי דקה. עם זאת עדיין אין שינוי. כן יש הקלה בדימום לאחר ניקויי אבנית, אבל זה חזר אחרי שבוע. חשוב לציין שאני כן מחליף ראש מברשת שיניים חשמלית. אני מתוסכל מזה שהדימום בצחצוח לא פוסק, ואבא שלי אומר לי שיש לי ריח לא נעים מהפה וזה גם מעבר לתסכול מוריד מהביטחון העצמי לדבר עם אנשים. אני ממש לא יודע מה עוד לעשות כדי לעצור את הדימום ולהחזיר ריח פה רגיל ולא רע. אשמח לשמוע ממך מה עליי לעשות. האם יש צעד שלא עשיתי? הזמן שאני מקפיד על הצחצוח הוא מאוד ממושך... תודה רבה!

הייתי מציע לפנות למומחה למחלות חניכיים לצורךנאבחנה וגם טיפול

מנהל פורום רפואת שיניים