ככל הנראה פטרת בלשון...

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

14/10/2019 | 09:35 | מאת: שאלה

שלום, לאחר טיפול אנטיביוטי הופיע לי חיפוי לבן על הלשון שלא עובר לא משנה כמה אני מצחצח, שוטף עם מי מלח או שוטף עם מי פה. לפעמים יש טען מר מאוד בפה. רופא המשפחה חושב שמדובר בהתחלה של פטרת ונתן לי ניסטטין למשך 5 ימים, ללא הטבה. הוא במקביל לקח תרבית שיצאה שלילית. במקביל שאלתי רופא אחר והוא אמר שהתרביות לא תמיד אמינות לכן אין להסתמך עליהן אלא על פי מה שרואים בלשון. האם רופא שיניים ידע לאבחן אם החיפוי הלבן הוא פטריה? בנוסף ראיתי כי טיפול בניסטטין לפטרת בפה הוא הרבה יותר ארוך מחמישה ימים. אשמח לעזרה ולחוות דעתך. תודה רבה!

אכן לאחר טיפול אנטיביוטי אנו מבחינים בפטרת בפה. הקנדידה אלביקאנס שנמצאת באופן רגיל בפה, מתרבה במהירות.סביר להניח שאם אתה צעיר ובריא, לאט לאט המצב יחסור לקדמותו לאחר הפסקת נטילת האנטיביוטיקה. ניתן להעזר ב Daktarin oral gel. לעיתים הטיפול באמת ארוך בהרבה מחמישה ימים

14/10/2019 | 11:41 | מאת: שאלה

שלום, הבחנתי בפטריה מספר חודשים לאחר הטיפול האנטיביוטי כך שזה לא נראה שזה מסתדר מעצמו לצערי. ביצעתי את כל הבדיקות האפשריות כולל בדיקות לSTD למיניהן והכל יצא שלילי. לגבי דקטרין השתמשתי בו במשך שבועיים וזה לא עזר גם כן. הבנתי גם שהוא לא תמיד יעיל. ממה שקראתי נראה על התרופות בעניין ניסטטין או פלוקנוזול הן היעילות ביותר לפטרת בפה. האם יהיה נכון ללכת לרופא שיניים כיוון שלא נראה שרופא המשפחה לא בטוח באבחון וגם בטיפול? תודה על המענה המהיר!

רצוי להתיעץ עם מומחה לרפואת הפה או דרך הקופה או באופן פרטי. זאת מומחיות לבעיות מהסוג הזה.רופא שיניים רגיל לא תמיד בקיא בדבר

14/10/2019 | 11:55 | מאת: שאלה

אוקיי,הבנתי אז אפנה למומחה ברפואת פה לבירור בנושא. שוב תודה!

מנהל פורום רפואת שיניים