שאלה - בת שנה ו 10 חודשים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

04/10/2019 | 17:59 | מאת: אמא

שלום, הבת שלי בת שנה ו 10 חודשים עם מוצץ מגיל הלידה ( מוצץ מותאם מבחינת גיל) אשר מסרבת בתוקף להגמל ממנו, התחלתי להבחין שמראה השניים בלסת העליונה אינו תקין ואף השניים נדחפות כלפי החוץ, אני יודעת שזה לא תקין אבל האם זה מפריע על השניים הקבועות בעתיד? האם בגמילה ממוצץ התפתחות הלסת תחזור להיות תקינה? אני כן נגשת איתה לרופא שיניים של ילדים להערכת המצב אבל בכל זאת אשמח לחוות הדעת שלך תודה

העיוות בלסת עלול להשפיע גם על המנח של השיניים הקבועות. רצוי להיפטר מהמוצץ מוקדם ככל האפשר. לעיתים, אחרי שנפטרים מהמוצץ, השפה העליונה תלחץ ותחזיר את השיניים למקומן.

מנהל פורום רפואת שיניים