ספיגת עצם עקב עקירה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

24/09/2019 | 13:47 | מאת: עומר

שלום, יש לי שן שאני צריך לעקור על מנת לבצע שתל (שן 46). יש בשן סדק בשורש שגורם לדלקת, הגורמת לספיגה של העצם. התור לביצוע השתל נקבע לעוד זמן רב (כחודשיים) - האם כדאי לבצע את העקירה כבר עכשיו כדי למנוע המשך של הדלקת, או שלהישאר ללא שן במשך חודשיים יכול בעצמו לגרום לאיבוד רב יותר של עצם (בגלל שאין לחצים המופעלים על העצם בזמן האכילה וכו') תודה

ניתן לבצע את העקירה עכשיו ולמלא את המקום בתחליף עצם, ולהשתיל בעוד כחצי שנה

27/09/2019 | 15:47 | מאת: עומר

לגביי מילוי בתחליף עצם - האם הכוונה בעצם להשתלת עצם? או שמה שאתה מציע זה הליך פחות מסובך/יקר?

מנהל פורום רפואת שיניים