דימומים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

10/02/2000 | 14:30 | מאת: יויו

שלום האים יש קשר בין מחלה אוטואימונית ודימומים בחניכיים, בזמן של התפרצות המחלה?

10/02/2000 | 22:59 | מאת: ד"ר גרינבאום

מחלות אוטואימוניות הן מגוון גדול של מחלות עם סימפטומים מרובים .בחלק מן המחלות בשל המחלה נוצרים מצבי העדר קרישת דם ובחלק מן המחלות כתוצאה מן הטיפול התרופתי בהפרין ונוגדי קרישה אחרים עולה נטיה של רקמת החניכיים לדמם הן עקב דלקות חניכיים והן עקב שחיקה ומעיכה שלהן בזמן הלעיסה . במחלות אחרות אין עליה בדימומי חניכיים .חלק מן המחלות הללו גם מטופלות בסטרואידים ותרופות מונעות התחלקות תאים כגון מטאטרקסאט אשר להן השפעות כלליות ובין היתר עשויות להשפיע על תאי טסיות הדם ועל התרבות של רקמת החיבור ואפיתל רב שכבתי בחניכיים וגם כאן במצבים מסויימים יתכנו דימומים. יחד עם זה אסור לשכוח שדלקות חניכיים מלוות ירידה בתנגודת הגוף שמלווה מחלות אלה וכך מחריפה הדלקת והדימומים מן הכיבים הזעירים בכיסי החניכיים . הוסף לזה את המתח הנפשי בו נתון אדם שאצלו מתגלה מחלה נדירה שתורם בודאי גם הוא לדלקת החניכיים בהורידו את התנגודת תוך החרפת הדלקות בהם ושוב תקבל דימומים שהם סיבה ומסובב.היגיינה אוראלית טובה צמצום צריכת סוכרים ושטיפות פה בחמרים אנטיבקטריאליים בעת ההחרפה במצב -יכולים להקל .

מנהל פורום רפואת שיניים