טיפול שורש וכתר בשן פנימית

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

14/06/2019 | 21:39 | מאת: תומר

שלום, בוצע לי טיפול שורש בשן פנימית, היו לי כאבים קלים בלבד שהופיעו מספר פעמים בחודש. כמו כן, חשתי כאבים חדים בזמן שתיית משקאות קרים וחמים. יש לי מספר שאלות: -הרופא לא ביצע צילום רנטגן באף שלב של טיפול השורש. האם מדובר בהתנהלות תקינה? יש לציין שעברו שבועיים מאז טיפול השורש, ולא חוויתי שום כאב בשום שלב. -קיבלתי הצעת מחיר לכתר זירקוניה שהיא נמוכה משמעותית מהמחירונים שמופיעים באינטרנט, בערך ב-50%. ממה יכול לנבוע פער המחיר? אני משער שהמחירונים שמפורסמים באינטרנט מנפחים את המחירים יתר על המידה, אך אשמח לשמוע דעה נוספת. תודה

גם המומחים לטיפולי שורש, הגדולים ביותר, מבצעים במהלך טיפול השורש 2-3 צילומים לפחות. שן שעברה טיפול שורש לא יכולה להגיב לחום או קור....... אינני יודע איך להסביר מחיר מאד נמוך של טיפול (ובכל מקרה למה שלאינטרנט יהיה אינטרס לנפח מחירים??)

15/06/2019 | 02:31 | מאת: תומר

המחירונים שראיתי הינם באתרי קלינקות פרטיות של רופאי שיניים, כך שאני מניח שהמחיר שמוצג שם הוא מחיר מחירון טרם התמקחות. כיצד אתה ממליץ לי להתנהל מול הרופא שלא ביצע צילום במהלך טיפול השורש? איזה השלכות יכולות להיות לכך שהרופא לא ביצע צילום בהינתן ששבועיים אחרי אין לי כלל תלונות \ כאבים. האם אתה ממליץ לי להמשיך את הטיפול עם הרופא הזה?

הייתי ממליץ לגשת לרופא אחר שיצלם את השן ויראה אם טיפול השורש תקין. כל עוד אנחנו לא בטוחים בזה אין טעם לבצע כתר על השן. כאב איננו בהכרח מדד לתקינות הטיפול

15/06/2019 | 13:50 | מאת: תומר

אני יכול ללכת למכון צילום ולבקש צילום של השן? אם כן, איזה צילום לבקש

פריאפיקלי

15/06/2019 | 15:31 | מאת: תומר

מודה לך מקרב לך על עזרתך. האם צילום אחד יספיק לצורך האבחון? עשיתי צילום סטטוס במכון לפני הטיפול, הם עשו לי 16 צילומים

לאבחון של השן עם טיפול השורש די בצילום פריאפיקלי אחד או מקסימום שניים. אין צורך בסטטוס

15/06/2019 | 16:11 | מאת: תומר

שוב תודה. אבצע מחר כזה צילום במכון. האם אוכל לעלות את הצילום לכאן בכדי שתחווה את דעתך על איכות הטיפול שקיבלתי?

אין באפשרותי לראות כאן צילומים

15/06/2019 | 17:44 | מאת: תומר

אפשר לעלות את הקובץ לאתר חיצוני כמובן

מנהל פורום רפואת שיניים