הסיכון לפגיעה בעצב המנדילבורי בשתל לסת תחתונה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

14/04/2019 | 01:29 | מאת: שואל שאלה

יש לי מספר שאלות לגבי השתלה בלסת התחתונה 1. הבנתי שקיים סיכון לפגיעה בעצב הלסת התחתונה בזמן השתלה ושאפילו צילום סי טי לא יכול להעריך במדויק את מיקומו וברגע שאני חותם לרופא על הניתוח מה יגרום לרופא להתמקד בזהירות לפגיעה בעצב מעבר למוניטין כי אם חתמתי כבר אי אפשר לתבוע ? 2. הרופא שיניים מתכוון להשתיל לי שתל 13 מילימטר האם לדעתך אם ישתמש בשתל אמריקאי בייקון זה יכול להקטין את הסיכון לפגיעה בעצב ומה דעתך באופן כללי על שתלי בייקון ? 3. למה ששואלים את רופא השיניים אם הוא לקח בחשבון את העצב לפני שחותמים על הניתוח הוא מתעצבן ? מה רופאי שיניים לא אוהבים ששואלים אותם שאלות כאלה ?

הדמיית ה CT נותנת מדידה מדוייקת עד היכן ניתן להחדיר את השתל ועל כן הסיכוי לפגיעה העצב היא כמעט אפסית. שתל ביקון טוב כמו רוב השתלים האחרים. בחר לך רופא שלא מתעצבן בקלות...

מנהל פורום רפואת שיניים