טיפול שורש - אדם צעיר, מקרה גבולי

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

04/03/2019 | 21:12 | מאת: יובל

אני בשנות ה-30 לחיי. לפני חצי שנה עשו לי סתימה ומאז אני סובל מרגישות ומכאבים בשן. בצילום לא רואים פגיעה במוך, והרופא תיאר את פרופיל הכאב (דועך במהירות ובאופן רציף אחרי הפסקת הגירוי) כאופייני לתהליך של ריפוי. מכיוון שכך, ובגלל גילי הצעיר, הוא לא שש לבצע טיפול שורש. יש לי שתי שאלות, בבקשה: 1. מדוע מעדיפים להימנע מטיפול שורש אצל אנשים צעירים? האם יש סיבוכים שבאים לידי ביטוי רק כעבור שנים רבות? 2. האם באמת יש טעם לחכות עוד בתקווה שהשן תירפא, נוכח העובדה שזה לא קרה כבר חצי שנה?

טיפול שורש "מקצר" את חיי השן, ועל כן אנחנו מבצעים טיפול שורש רק כשאין ברירה אחרת. מאחר ואתה גבר צעיר, ותוחלת החיים שלך היא לעוד כחמישים שנה, הרופא רוצה לחכות ולראות לפני ק לת החלטה לבצע ט. שורש

05/03/2019 | 15:44 | מאת: יובל

תודה

מנהל פורום רפואת שיניים