שתל אחרי עקירה בשן טוחנת

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

04/03/2019 | 18:35 | מאת: הילה

הרופא לא מצליח לסיים טיפול שורש בשן 27 והנחה לעקור אותה. האם ניתן להמתין עם השתל אחרי העקירה או לא לבצעו כלל מאחר ומדובר בשן אחרונה? האם מומלץ לבחור בשיטה של "השתלה מיידית"? תודה

לא ברור מדוע הרופא לא מצליח לסיים את טיפול השורש אולי כדאי להתיעץ עם מומחה לטיפולי שורש לפני שעוקרים את השן ההחלטה על צורת ההשתלה תלויה בהרבה גורמים שהם ספציפיים לפה שלך השתלה מיידית אם היא אפשרית מקצרת את ה"תענוג" ומקצרת את הזמן של השיקום

04/03/2019 | 23:21 | מאת: הילה

תודה על המענה. הרופא שהנחה לעקירה הוא רופא מומחה שאליו נשלחתי בניסיון השני לבצע טיפול שורש בשן והוא קבע שלא ניתן לטפל בגלל מבנה השן. מצער אותי לחשוב על עקירה וביצוע שתל בשלב זה (לאור עיתוי כלכלי לא טוב). האם עקירה של שן 27 מחייבת שתל או שניתן "להסתדר" מבלי לבצע אותו, והאם יש חלון זמן שבו ניתן לבצע? תודה רבה.

אתה יכול לעקור ולהמתין עד שירווח לך כלכלית. אם יש שן נגדית אז רצוי לבצע שתל. חלון הזמן הוא אישי לכל אחד

מנהל פורום רפואת שיניים