שן פתוחה לאחר טיפול שורש

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

16/02/2019 | 04:21 | מאת: רועי

שלום רב, לאחר טיפול שורש (טיפול ראשון) דרך הכתר התחילו כאבים באת נשיכה. בכדי להוריד את הכאב בוצע פתיחת השן מחדש. בוצע ניקוי תעלות והחדרת תרופה. הרופאה השאיר את השן פתוחה לגמרי והוסבר להגיע בעוד 4 ימים. דבר כזה אף פעם לא קרה לי, האם זה לא מסוכן להשאיר את השן פתוחה? (מרגיש את הטעם של התרופה בשן). אשמח לשמוע בנושא, חושש מהמצב. בברכה, אלכס.

לא נהוג להשאיר את השן פתוחה כי תעלות השורש מזדהמות מהחיידקים שבחלל הפה וזה עלול לגרום לכישלון של טיפול השורש

16/02/2019 | 17:50 | מאת: רועי

תודה על המענה המהיר, אך אם כבר השן נשארה פתוחה לכמה ימים יש משהו שאני יכול לעשות? (בכדי לשפר את הסיכויים) מרגיש שאין לי שליטה על המצב. אם טיפול שורש ייכשל עקב זאת, האם מדובר בעקירת השן?

רצוי לחזור לרופא, שיחטא את השן ויסגור עם סתימה זמנית השארת שן פתוחה היא שיטה שנזנחה מזמן......

16/02/2019 | 18:05 | מאת: רועי

הבנתי, מודה לך על העזרה. ^_^

מנהל פורום רפואת שיניים