כתרים וטיפולי שורש - בשיניים בריאות

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

13/02/2019 | 19:23 | מאת: כתרים וטיפולי שורש

לא הבנתי מדוע מבצעים טיפולי שורש כאשר מבצעים כתרים ? אל תתבלבל, מדובר בשיניים בריאות שהחלטתי בשביל אסתטיקה לשייף אותם אך אינני מבין מדוע הם מצריכות טיפולי שורש. לפי מיטב הבנתי זה בשביל למנוע את תחושת הכאב ובכך בעצם מוציאים את העצב. אבל מה ההבדל במקרים לדוגמא של שחזורים עמוקים ? יש לי שחזורים עמוקים ללא טיפולי שורש ואני לא חש שום כאב ושורש השן נשארה תקינה ובריאה. לא מצליח למצוא תשובות נחרצות. חוץ מכך שנאמר לי שבמידה והשחזור יושב קרוב לעצב אז חייב לבצע טיפול שורש, אז אם זה ככה מדוע בוצע לי רק שחזור כזה עמוק ללא טיפול שורש ?

יש רופאים שמעדיפים לעשות טפול שורש כל שן שמרכיבים עליה כתר ויש רופאים שמוותרים. בחר לך את זה שמתאים לך. לטפול שורש אין קשר לכאבים

13/02/2019 | 21:55 | מאת: ....

אז למה בעצם עושים טיפול שורש אם אין קשר לכאבים ?

מנהל פורום רפואת שיניים