סתימה בעקבות חור עמוק

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

06/02/2019 | 09:08 | מאת: דן

שלום, יש לי שן עם חור עמוק מימין למעלה. רופא אחד אמר שלא ינקה את כל העששת,אלא כמעט הכל ישים איזשהם חומרים שיתמודדו עם יתרת העששת וימלא בסתימת אמלגם. רופא שני שהייתי אצלו אמר שחייבים לנקות עד הסוף ביסודיות, לא להשאיר אפילו מעט עששת ורק לאחר מכן לעשות כיפוי מוך וסתימה לבנה (לא אמלגם). האם אכן חייבים לנקות את כל העששת בטרם כיפוי מוך? אני מתלבט. חשוב לי להציל את השן מטיפול שורש ולא יודע באיזו דרך סיכויי ההצלחה גדולים יותר. אודה מאד להתייחסותך.

בעיקרון מלמדים אותנו לנקות את כל העששת. באם לא נעשתה פריצה למוך אז שמים חומר כיפוי ומעליו סתימה. אני אישית מעדיף אמלגם אבל יש רופאים שיעדיפו סתימה לבנה

מנהל פורום רפואת שיניים