האם ניתן להימנע מטיפול שורש

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

04/02/2019 | 07:43 | מאת: אני

שלום רב, יש לי חור בשן יחסית עמוק. רופא השיניים אמר שניתן לעשות סתימה, אולם לפחות 50% סיכוי שהיא לא תצליח ויהיה צורך בטיפול שורש. קראתי באנטרנט שיש אפשרות למרוח איזשהו חומר על השן כמו ביודנטין או חומרים אחרים, לעשות סתימה זמנית, לנקות לא באופן עמוק את השן ושחומר זה יוכל לטפל בעששת שנותרה, לעקוב אחר כחודשיים. אני בן 35. מהי עמדתך? האם מניסיונך אכן החומרים הללו יכולים לסייע ולייתר טיפול שורש? רופא השיניים שלי אמר שלא פועל בשיטה כזו. האם הנך עושה שימוש בחומרים הללו אשר יכולים לייתר טיפול שורש ועושה בתחילה סתימה זמנית? האם הנך עוסק בצורת טיפול זו? האם תוכל להמליץ על רופא שפועל כך ? ממה שהבנתי רוב הרופאים לא פועלים בדרך זו. אודה על התייחסותך.

ביודנטין הוא חומר חדש יחסית. יש מעט מאד מחקרים מדעיים וקליניים שעוסקים בחומר. אני אינני משתמש בו ואין לי דרך לברר מי כן משתמש בו

מנהל פורום רפואת שיניים