שתלים ונסיגת חניכיים.

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

27/12/2018 | 15:39 | מאת: חז

לפני 15 שנה הוצבו 3 שתלים בשיניים 35-37. לפני 3 שנים נשבר שתל 37. אז רופא חתך את הגשר מעל השתל השבור. כרגע שן הבינה הצמודה מתנדנדת ונדרשת עקירה. קיימת נסיגת חניכיים משמעותית מתחת לשתלים 35,36. הרופא מציע לעקור שתלים 36,37 ושן בינה, לשם שתלים ולבנות גשר שמתחיל משן 35. רופאה מומחית למחלות חניכיים והשתלות: - לא רואה בעיה מיוחדת בחניכיים ולא חוששת מנסיגת חניכיים בהמשך. - יש חשש שאחרי העקירות ובניית העצם, לא תהיה מספיק עצם ואשאר בלי שיניים שם. - ממליצה רק לעקור את שן הבינה. - אם השאר לא כואב ומצליח לאכול, הייתה משאירה את כל השאר (לרבות שתל שבור). ייתכן והמצב יישאר שנים רבות. שאלותי: 1. האם אפשר לבנות עצם סביב שתל קיים ? 2. מה הטעם לעקור את שתל 36 אם הוא עובד, במיוחד שסיכוי ההצלחה של שתל חדש לא גבוהים ? 3. מה דעתך על עקירת שן הבינה והשתל השבור 37 והשתלה שם ?

ניתן להוסיף עצם מסביב לשתל קיים אם כי בסיכויי הצלחה מוגבלים היות ולא ראיתי צילומים התשובה שלי מסוייגת אבל אני הייתי עוקר רק את שן הבינה ומשאיר את היתר כפי שזה

30/12/2018 | 09:50 | מאת: שתלים ונסיגת חניכיים - צילומים

תודה רבה. מצ"ב הצילומים. האם השתנתה דעתך ? האם לעקור את השתל השבור ולעשות שתל חדש ?

מנהל פורום רפואת שיניים