כאבים וסימן שחור מעל השן

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

18/12/2018 | 13:33 | מאת: shani

שלום למומחים, . עכשיו כבר כמעט שבוע אני חשה כאב מתמשך בשן אחורית (כנראה טוחנת) יש גם סימן שחור בחלק שמעל השן וגם נפיחות. זה התחיל כמו קילוף עור פנימי בחיך, לא ייחסתי לזה משמעות. אחר כך היה סוג של פצע (כמו קילוף של העור) בחיך הקרוב לאיזור. ואז התחילה רגישות בשן. פתאום היה קשה לי ללעוס בה. במראה וראיתי שבאמת יש פצע וגם שיש סימן שחור בעור מעל השן הזו. כאמור הסימפטומים החלו לפני כשבוע. עכשיו כבר 4 ימים ממש כואב ומקרין גם לאוזן ולרכה. אני לוקחת advil וזה עוזר. לפי החיפושים באינטרנט נדמה שזו דלקת במוך השן ושכנראה צריך טיפול שורש. האם יש דרך להימנע מטיפול שורש? מה המשמעות של טיפול כזה? יש לי תור למחר בבוקר לרופא שיניים, האם יש טעם ללכת לביקור חירום עוד היום? האם הזמן הזה הוא קריטי? תודה רבה!! :)

אין צורך לרוץ לטיפול חירום אבל כנראה שיש צורך לבצע טיפול שורש בטיפול שורש מנקים בשן את התעלות בו נמצאים עצבים וכלי דם וסותמים את החלל בחומר יעודי

מנהל פורום רפואת שיניים