שיקום הפה ! שיקולים לא פשוטים.

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

14/12/2018 | 22:59 | מאת: נאור

הסיפור שלי מורכב מאוד נתחיל בזאת שיש לי לעשות טיפולי שורש, סתימות, וסתימות קיימות שחלקם הגדול הוא אמלגם שאת חלקם יש להחליף, שתי שיניים חסרות צמודות עקב עקירות וניב כלואה. היכן שהניב הייתה אמורה להיות קיים רווח. והשיקול לאחר צילום CT הוא להוציא אותה כדי שהיא תשלים את החסר במידה וזה יתאפשר, אך במידה ולא אני אצטרך לעקור אותה, לעבור השתלת עצם ואז השתלת שן. כנראה שאצטרך להגדיל את הרווח כדי שהיא תבקע לשם, השאלה אם אפשר לצפות את התוצאה מראש ?! ואם לא האם יש דרך למלא את החסר ? לגבי השתלים שהוצעו לי, מדובר בשתלי שטראומן ואז להחליט על כתרי זירקוניה או חרסינה. הבנתי שגם הזירקוניה עשויים משילוב של מתכת. בקיצור אני רוצה לשקם ולהלבין את כל הפה עכשיו אני הבנתי שבתור תהליך התחלתי חשוב לעשות את ההלבנה ורק לאחר מכן את הסתימות, ולהוציא את סתימות האמלגם ולעשות סתימות חדשות מקומפוזיט או מחרסינה (לא ידעתי שיש סתימות מחרסינה) עכשיו הכל התבלבל לי בראש מאז שראיתי שיש המון טכניקות, יש ציפויי שיניים גם שחוסכות את כל הסתימות וגם לציפויים יש סוגים שונים. אני מאוד מאוד מבולבל, הוצע לי גם לראשונה לעשות הקצאת שורשים שגם לגביה יש לי ספק כי טוענים שההקצעה גורמת לנסיגת חניכיים. כל הרשת מבלבלת. אינני יודע באיזה דרך להתחיל אני רק יודע שאני רוצה לטפל, כסף משחק פה תפקיד חשוב, אבל אוכל להסתדר בזאת במיוחד אם אקח את הטיפולים לאט לאט עד שאגיע לתוצאה הסופית. חשוב לי לציין שהוצע לי גם לעבור יישור שיניים למרות שמרבית השיניים שלי ישרות. אוקיי ונגיד שכן, יש חלופה לגשר מבחינה אסתטית ?! הבנתי שיש מס' שיטות "בלתי נראות" אבל הרופא הציע גשר רגיל. בקיצור דוקטור תעשה לי סדר, מה עדיף מה לא עדיף, ובאיזה דרך כדאי להתחיל על מנת שאגיע לתוצאה רצויה, מבחינתי אני רוצה שיניים לבנות ככל האפשר ולטווח הרחוק. שיניים בריאות ומשורטטות כמובן שבגבול המראה הטבעי וזהו. חשוב לי לציין שאני מעשן וחשוב לי לציין אבל כשאני רוצה אני מתמיד על תחזוקה משמרת בצורה גבוהה מאוד שזה צחצוח 3 פעמים ביום. ופעמיים שימוש במי פה. וגם כשאני שותה או אוכל מתוק אני משתדל לשטוף את הפה במים מיד לאחר מכן. מצטער על כל הסלט, קיבלתי הצעת מחיר אסטרונומית השאלה איך מתחילים ומה עדיף ? תודה מראש ! ואני מקווה לקבל ממך תשובות כי "לגשת לרופא" זה צעד שעשיתי. דרך אגב הייתי מטופל בכללית סמייל שלא הציעו לי הקצאת שורשים ויישור שיניים. מוזר.. אבל אין לדעת כבר.. ועוד משהו.. התהליכים השונים לא משנים את מראה הפנים אני מקווה..כי הבנתי שאין צורך בשינוי בלסתות. השאלה אם זה מחייב.. זהו.. תודה דוקטור ! אשמח לתשובות

בהעדר בדיקה מקיפה של הפה וסדרת הדמיות לא ניתן להבין ולייעץ פנה לרופא שיעשה לך סדר בדברים ויסביר לך את כל האלטרנטיבות בהצלחה

מנהל פורום רפואת שיניים