פלגיל או אוגמנטין דלקת בשן

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

05/12/2018 | 08:12 | מאת: טלי

יש לי כאבים חזקים שלושה חודשים לאחר טיפול שורש. לאחר הטיפול האחרון שבו שוב החליפו תרופה הכאבים התגברו עד לידי כאב בלתי ניסבל לקחתי אוגמנטין ניראה שהייתה הקלה אך שם זה נעצר רופא שיניים המליץ על פלגיל ולטענתן רק פלגיל יכול לעזור לחיידקים בתוך השן. אציין שאין נפיחות או עדות לזיהום רק בצילום יש הצללה וחשד לא ודאי לדלקת בין השן לשורשים האם שמעת על דבר כזה והאם באמת רק פלגיל יכול לעזור? אני מאוד חוששת מהתופעות לוואי והבחילות של התרופה אשמח לתשובתך האמת כל מה שבא לי זה להיפטר מהשן הזו יחד עם הכאבים

כאשר יש כאבים חזקים בשן שעברה טיפול שורש מומלץ ללכת ליעוץ למומחה לטיפולי שורש , שיבדוק אם טיפול השורש תקין. יש גם לבדוק אם אין סדק בשן. פלאגיל יכול לעזור ויכול גם לא לעזור, אבל דבר ראשון בדיקה על ידי מומחה

05/12/2018 | 08:38 | מאת: טלי

תודה דר! קראתי את האבחנה עפי צילום שעשה לי רופא שיניים פרפורציה בפורקציה... על זה נאמר לי שרק פלגיל יכול יעזור ואם לא יעזור סימן שזה לא זה הסיבה לכאב מה זה אומר? את הטיפול שורש עשה דווקא אחד המומחים בארץ אבל משהו כנראה השתבש בדרך... האם יש אפשרות להעביר לך הצילום?

פרפורציה בפורקציה היא ממצא שהפועל היוצא שלו הוא סיכוי הרבה יותר נמוך להישרדות של השן. את יכולה לנסות טיפול ב flagyl, אבל עם סיכוי לא ממש גבוה להטבה

מנהל פורום רפואת שיניים