סתימה לא תקינה או מצב תקין?

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

17/11/2018 | 21:23 | מאת: תמר

שלום, לפני כחודשיים נעשתה לי סתימה בשן טוחנת שהייתה בה כבר סתימה עמוקה מאד. כיוון שהסתימה הייתה כבר עמוקה והיה חשד שאצקטרך טיפול שורש בוצע טיפול של סתימה רק בחלק מהשן ולכן הסתימה היא סתימה שחורה. מאז ועד כה כשאני אוכלת אוכל חם מאד או כאשר נתקע לי אוכל בשן ואני מקלפת אותו אני מרגישה בטעם של הסתימה. לכמה רגעים וזה חולף. חשוב לי לציין שאני בהריון עכשיו בתחילתו וחווה הרבה מאד בחילות ולא חושבת שאוכל לשאת כעת בטיפול שיניים. קודם כל הייתי רוצה לדעת האם זה תקין שמרגישים את הטעם? האם זה אומר שהסתימה לא תקינה? האם זה משחרר חומר שמסכן את העובר באיזה אופן? תודה על המענה.

חומרי הסתימה אינם רעילים. רק אני מתקשה להבין מה בדיוק עשו בשן.

18/11/2018 | 13:35 | מאת: תמר

מה שעשו זה פתחו את הסתימה הקיימת רק בחלק קטן שלה כי פחדו שאם יוציאו את כל הסתימה זה יגיע לטיפול שורש. כרגע לא מרגישה כאבים או רגישות. רק את הטעם של הסתימה בעת אכילה של משהו חם מאד

כנראה ששמו לך סתימה זמנית. זה חומר שמכיל שמן ציפורן וישלו ריח אופייני . הוא לא רעיל אחרת אסור היה להשתמש בו

מנהל פורום רפואת שיניים