כאב שיניים (חולף) בצלילה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

16/10/2018 | 17:06 | מאת: אבי

שלום! במהלך צלילה לעומק 10 מ' (קורס כוכב ראשון) הרגשתי עקצוצים בשן טוחנת עליונה, באותו היום בצלילה השניה כבר בעומק 3 מ' הרגשתי כאב חזק יותר בשן טוחנת עליונה אחרת (פסיכולוגי או לא - קשה לי להחליט), עקב כך סיימתי את הצלילות לאותו היום. בביקור אצל רופא שיניים נאמר לי שהוא לא רואה בעיות מיוחדות בשיניים, אבל גם אין לו את היכולת לראות בצילום האם קיימים חללי אוויר בשן (ולעבור על כל השיניים ולפתוח סתימה אחרי סתימה לא בא בחשבון), ייעץ לי לנסות לצלול שוב. הוא הוסיף שקרוב לוודאי זה כאב שנבע מלחץ בסינוסים שקרובים לשיניים העליונות. למחרת צללתי שוב (פעמיים) לגבהים של 10-13 מ' ולא הרגשתי שום כאב. כרגע אני קצת חושש לרדת לעומקים גדולים יותר והשאלה שלי היא: האם מעצם זה שירדתי לגובה של 13 מ' ללא כאב אני יכל להסיק בוודאות שאין לי אוויר בשן והבעיה נבעה מלחץ בסינוסים או שכאב מאוויר בשן הוא כאב ש"בא והולך" ולכן יכל להווצר מצב שבמהלך צלילה עמוקה יותר יתקוף אותי כאב שיחייב אותי בעליית חירום לפני המים? תודה רבה!

ב 99% אין דבר כזה אויר בשן אולי מדובר בלחץ בסינוסים נסה לצלול וראה מה קורה על פניו אין לך מקום לדאגה

16/10/2018 | 18:06 | מאת: אבי

תודה רבה!

מנהל פורום רפואת שיניים