שחיקת שיניים . ושיניים קצרות בטוחנות לסת עליונה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

14/10/2018 | 11:35 | מאת: גיא

אני בן 30 יש לי שחיקה קשה בשיניים טוחנות ימין ושמאל בלסת תחתונה. כבר הרבה שנים שמתי תקופה קצרה בנערותי סד לילה . היום בלי סד לילה , השיחקה נראית כמו קערית , האם יש אפשרות למלא את השן בחומר לסגור את עומק השחיקה לפני שיגיע לטיפולים כואבים(טיפולי שורש ) המצב גרוע לא רוצה לחכות לכאבים . בנוסף לסת עליונה שמאל שיניים קצרות בחיוך נראה שיניים לא ישרות ואסטיות . בצעירותי מגיל 15 הייתי עם גשר בטיפול אצל אורתודוטייה בגלל שיניים בולטות מקדימה . והיום השיניים בלסת עליונה משמאל נשארו קטנות יותר משאר השיניים בחיוך נראה שינים לא באותו גודל צד שמאל קטן..מעונין לטפל ליישור שיניים ובענין השחיקה [מבקש הכוונה .והמלצות.

ניתן למלא את השקעים בחומר מילוי ובכך להאט שחיקה ולמנוע פגיעה נוספת. לגבי האסטטיקה של המנשך יש להתייעץ עם אורטודונט מנוסה

15/10/2018 | 14:41 | מאת: גיא

תודה על תשובתך , השאלה איזה רופא לגשת לטיפול, רופא משקם או כל רופא שיניים . כי שהייתי אצל רופא שיניים אף אחד לא הציע לי את הפתרון הזה .

15/10/2018 | 14:45 | מאת: גיא

שכחתי להוסיף לגבי השחיקה איזה רופא לגשת.

מנהל פורום רפואת שיניים