כאבי שיניים כשיש דלקת בסינוסים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

11/10/2018 | 20:17 | מאת: ק

שלום, בצילום סיטי של שיניים אמרו לי שיש לי דלקת בסינוסים. אחת השיניים ליד הסינוסים רגישה לניקוש. האם זה כתוצאה מדלקת בסינוסים? רוצים לעשות לי טיפול שורש חוזר כי חושבים שמקור הדלקת בסינוסים זה מהשן אך לא יודעים בוודאות. כיצד אפשר לדעת אם הדלקת בסינוסים היא מהשן או מהסינוסים? לקחתי כבר אנטיביוטיקה ונשארה דלקת קטנה. אולי הייתי צריך לקחת עוד? אני חושש לעשות טיפול שורש חוזר אם הדלקת בכלל בסינוסים.

כאשר יש דלקת או גודש בסינוס לפעמים יש רגישות לניקוש. בהעדר צילומים אינני יכול לדעת אם יש בכלל קשר בין הדלקת בשן לדלקת בסינוס. אם יש בקצה השורש של השן דלקת, מומלץ לנסות לבצע חידוש טיפול שורש ורצוי שיעשה את זה מומחה לטיפולי שורש

11/10/2018 | 21:18 | מאת: ש

השן היא טוחנת אחורית למעלה ומאוד קרובה לסינוס כך שבצילום הדלקת בתוך הסינוס. אולי לא צריך טיפול שורש חוזר. איך אפשר לדעת? הרופא שלי לא סגור על עצמו. למי אפשר לפנות? כיצד אפשר לדעת בוודאות מה מקור הדלקת? עשיתי צילום סינוסים מערות אף ויצא תקין אבל אולי זה לא הצילום הנכון. יש עוד צילום חוץ מסיטי רגיל של שיניים? האבחנה מאוד חשובה

לדעתי רצוי לפנות למומחה לטיפולי שורש לקבל אבחנה נוספת

01/06/2023 | 00:12 | מאת: אוראל

היי גם אני באותה בעיה. כאבי פנים לא נורמלים.. אוזניים וגרון הלכתי למלא רופאים.. זה התחיל יומיים אחרי טיפול שורש של שן טוחנת עליונה. הבעיה שאצלי יש גם שן בינה כלואה לגמרי בלסת העליונה ליד הסינוס המקסילרי מצד שני באמצע הטיפול הרגשתי ששאלתי את החומר הכימי וזה עשה לי רע.. יש לי טשטוש ראיה צוואר מוקשה.. האם השן בינה כלואה יכולה להדליק את המקום? תודה

סביר להניח שאין קשר לשן הבינה

מנהל פורום רפואת שיניים