השתלת עצם כשנה לאחר עקירות שיניים בכל הפה + שאלה בנושא שתלי אלמוגים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

01/10/2018 | 08:34 | מאת: דודי

שלום לפני כשנה בדיוק עקרתי את השיניים בכל הפה וחשבתי לבצע תותבות, אך גם את התותבות הזמניות כלל לא שמתי כיוון שפשוט לא הייתי מסוגל, וכעת יש לי חשיקה וספיגת עצם דרסטית במיוחד באזור הסנטר שפגעה קשות באסתטיות ובביטחון העצמי שלי ואני מתכנן לבצע שתלים במקום תותבות. [בנוסף אני סובל מאוסטאוארטריטיס לא מטופל במפרק שמאל של הלסת] שאלה שאני מחפש עליה תשובה באינטרנט ובכל רחבי גוגל ופשוט לא מוצא היא: האם ניתן לבצע השתלת עצם כשנה או אפילו בכל זמן לאחר עקירת השיניים? או שהיא חייבת להתבצע מידית או רק שבועות עד מספר חודשים לאחר העקירות?? שאלה נוספת שגם עליה חשוב לי לקבל תשובה: האם ניתן לבצע שתלי שיניים [השתל/בורג עצמו] מאלמוגים? או שהאלמוג מיועד להשתלת עצם בלבד? כמו כן אם שמורות בידי כ21 שיניים עקורות מיום העקירה שחלקם עם חורים בעלי עששת קשה, האם ניתן עדיין לטהר ולטחון אותם במכונה מיוחדת [כפי שטוען דר' נאסר גדבאן] ולבצע בהם השתלת עצם? אודה ואשמח מאוד לתשובות וחג שמח.

השתלת עצם ניתן לבצע בכל שלב בחיים. למיטב ידיעתי אין שתלים מאלמוגים. אם אתה לא רוצה שתל מתכתי, קיימים כיום שתלים מזירקוניה. לא נראה לי שאחרי שנה ניתן להשתמש שימוש כל שהוא בשיניים העקורות

מנהל פורום רפואת שיניים