הסכמה של מטופל לטיפול

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

21/09/2018 | 10:01 | מאת: שושי

האם רופא שיניים צריך לאמר לפני הטיפול מה יהיה בטיפול? או שמספיק א. שהוא הראה לי תוכנית טיפול שני מפגשים לפני וכביכול הסכמתי לה ולמחיר. ב. שהגעתי למרפאה ופתחתי את הפה. אני שואלת כי נעשתה לי עקירה בלי שידעתי שזה מה שהולך להיות בטיפול הנוכחי... בגלל חרדה אני בקושי מדברת... מודה שאם הייתי יודעת מד הלחץ שלי היה עולה... אבל בכל זאת אני מרגישה מרומה ושהתייחסו אליי כמו ילדה קטנה (בתוכנית העקירה היתה צריכה להיות בין האחרונים)... אני גם לא יודעת איך פעם הבאה אגיע לטיפול כי עכשיו אני מרגישה גם אי וודאות. ואני לא יודעת אם אגיד לו משהו על ההתנהלות איך הוא יגיב... אני חדשה אצלו ולא היה לי רופא שיניים לפניו.. כך שאני לא יודעת מה מקובל... תודה..

רופא צריך להתנהג למתרפאים שלו כפי שהיה רוצה שיתנהגו אליו אם הוא היה המתרפא..... לפני העקירה היה עליו להסביר לך מה הוא עומד לעשות, ומה הסיכונים והסיבוכים האפשריים ולקבל את ההסכמה שלך לטיפול {הסכמה מדעת) ולהחתים אותך על טופס כתוב שמכיל את כל הפרטים האלה. במידה והוא לא עשה זאת זאת עבירה...

מנהל פורום רפואת שיניים