מציצת אצבע של פעוטה וצורת השיניים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

20/09/2018 | 08:33 | מאת: לאה

בתי מוצצת אצבע מלידה, היום בת 2:10. שמתי לב שכשהיא סוגרת את השיניים, שורת השיניים העליונות אינה ישרה אלא מעוגלת מעט, כך שכשאני מבקשת ממנה לסגור שיניים נשאר מרווח קטן ומעוגל. כמובן מדובר בשיני חלב. השאלה שלי היא האם יש צורך לעשות משהו? והאם זה ישפיע על צורת השיניים הקבועות בעתיד? האם סביר שבמידה והיא תיגמל ממציצת האצבע לפני נפילת השיניים - השיניים הקבועות יצמחו בסדר גמור? תודה

מציצת אצבע או מוצץ עד גיל מבוגר גורמת לא רק לשינוי בעמדת השיניים אלא גם לעיוות מסויים בלסת. רצוי להיפטר מההרגל הזה מוקדם ככל האפשר ולקוות שהשיניים הקבועות תצאנה למקומן הנכון

מנהל פורום רפואת שיניים