טיפול שורש כמה שאלות

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

19/09/2018 | 17:52 | מאת: ב

שלום, כבר כמה שנים שיש לי רגישות לקור בשן 16 וכל חצי שנה בביקורת אצל הרופא והשיננית לא נמצא שום דבר חריג והרופא המליץ על המשך מעקב(רופא אמין מאוד). בחודשים האחרונים הרגישות התגברה עד כדי כך שאפילו אוויר קר גרם לי לכאבים. בנוסף גם כאבים בלחיצה של אוכל. בשן זו ישנה סתימה עמוקה ישנה מאוד בת 15 שנה. הרופא ביצע צילום ששוב לא הראה משהו חריג אבל מכיוון שכואב לי הוחלט לפתוח את הסתימה הישנה. כאשר הרופא פתח את הסתימה התגלתה עששת משנית מתחת לסתימה ומכיוון שהסתימה עמוקה אזי היא כבר הגיע לעצב והייתי חייב טיפול שורש בשן זו. אני חייב לציין שאני שומר על הגיינת פה טובה הכוללת צחצוח יומי עם חוט דנטלי(העברת חוט יותר מפעם ביום) שאלות: 1. האם הייתה דרך לעלות על העששת הזו קודם לכן ולחסוך את טיפול השורש?(מדוע הצילומים לא הראו את העששת?) 2. האם באמת קשה לראות עששת משנית מתחת לסתימה קיימת? 3. בשבוע שעבר בוצע החלק הראשון של טיפול השורש שכולל השארת חומר כל שהוא בתוך השן עם סתימה זמנית אבל כרגע יש לי כאבים בזמן לעיסה על השן (כבר אין רגישות לקור) האם זה תקין בגלל שזו סתימה זמנית והטפול הכולל עדיין לא הסתיים? 4.האם מומלץ לבצע טיפול שורש רק אצל אנודטנט? האם ישנה סטטיסטיקה פחות טובה בהצלחה בטיפולי שורש לרופאי שיניים שהם אינם אנודנטים? 5. כמה זמן יכולה להחזיק שן עם טיפול שורש? האם אני סופר את הזמן לאחור לעקירה ושתל? תודה רבה וסליחה על כל השאלות

כמו שאנחנו חיים על זמן שאול..ככה גם השיניים שלנו.. מאחר ושן 16 היא אחת מהשיניים הקבועות שבוקעות ראשונות (בערך בגל 6) הרי שהיא תהיה מהראשונות להיפגע. צילום רנטגן של ביקורת (צילום נשך) אמור להתבצע כל חצי שנה, אבל יש לזכור שהצילום הוא דו ממדי והוא מנסה לתת תמונה לעצם תלת ממדי. לכן לא תמיד אנחנו רואים שהחלה עששת מישנית לפעמים הסתימה הישנה ממסכת לנו את העששת. במהלך טיפול השורש בהחלט יכולה להיות רגישות בזמן לעיסה, ורגישות כזאת לפעמים ממשיכה גם לאחר גמר הטיפול. בד"כ היא נעלמת אבל לא תמיד. הסטטיסטיקה מראה, שסיכויי ההצלחה אצל מומחה לטיפולי שורש היא כפולה מאשר אצל רופא שיניים כללי (אבל בהחלט יתכן שהרופא שלך מעולה בטיפולי שורש) לגבי הזמן שנותר לשן שעברה טיפול שורש, אתה הרי יודע למי ניתנה הנבואה...... באופן כללי יש להמשיך להקפיד בדיוק כמו שאתה עושה ובמקביל להימנע ולהיזהר מללעוס מזון קשה שעלול לסדוק את השן או את השורש.

19/09/2018 | 22:42 | מאת: ב

תודה רבה על התגובה רציתי לשאול עוד דבר. לגבי כתר, הרופא טוען שמצב השן טוב ולא צריך לבצע עליה כתר כי יש מספיק חומר שן. האם בכל מקרה עדיף לעשות כתר או שגם לו יש את החסרונות שלו. אני לא רוצה לחיות בפחד שפתאום השן תישבר עם אוכל קשה. ומה זה בכלל מזון קשה?

רק הרופא המטפל יכול להחליט על כך כי רק הוא יודע ומכיר את מצב השן באופן כללי על שן כזאת מוטל הרבה עומס בלעיסה ושן לאחר טיפול שורש שבירה יותר משן רגילה

מנהל פורום רפואת שיניים