כתרים זמניים וקבועים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

22/08/2018 | 18:06 | מאת: אלמוג

שלום, ביצעתי אצל רופאי מכבי טיפול שורש ב-2 שיניים, בניב ובזו שלידה (לכיוון האמצעיות). שלב המבנה נגמר ואתמול הרופא שם לי כתרים זמניים על 2 השיניים המושחזות שנשארו מתחת, שמרתי על הפה טוב מאוד והיום הכתרים נפלו מעט, מהר מאוד הכנסתי אותם בחזרה ונעצתי מעת את הלסת כדי שיתקבעו בחזרה. עוד לא לקחנו מידות לכתר קבוע (שאמור להיות זירקוניה) ואני מאוד חושש לאיכות, שילמתי המון כסף ואני מפחד שהכתר הקבוע ירגיש לא יציב בדיוק כמו הזמניים, שתאכלס מרגישים כאילו מכה קטנה והם בחוץ. מישהו יכול לסביר לי את תהליך הקיבוע של כתר קבוע? האם יש הבדל בהדבקה מכתר זמני? באיזה חומר משתמשים? האם יש קיבוע רציני יותר מסתם "דבק"? הברגה? משהו מסודר שמבטיח לי ששבוע אחרי הקבוע הוא לא יתנדנד ויפול גם כן? שילמתי סכום גבוה מאוד לשיניים האלו כיוון שהן בפרונט של הפה ורציתי את הכי טוב שאני יכול לקבל, האם להשלים עם העובדה שלעולם לא אוכל להרגיש ביטחון עם לעיסות באיזור הזה של הפה? כרגע, עם הזמניים אני מאוד מאוד מאוכזב ומפוחד שיזוזו מכל דבר קטן, ולא מעוניין לחיות כך עם הקבועים. אשמח להסבר או למידע מרגיע. בן 23 ד"א. תודה רבה!

כתרים זמניים מודבקים בדבק זמני כדי שאפשר יהיה להוריד אותם בקלות את הכתרים הקבועים מדביקים בדבק אחר , חזק מאד, ובדרך כלל הם לא נופלים

מנהל פורום רפואת שיניים