התלבטות בין כתר זירקוניה לאי-מקס עבור שן טוחנת.

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

12/08/2018 | 13:00 | מאת: נחמה

אני מתלבטת קשות בין כתר זירקוניה לכתר eMax עבור שן טוחנת עליונה, שן מספר 26. השן עברה טיפול שורש, ובנייה ע״י מילוי glass ionomer. איזה סוג כתר מומלץ ומדוע? אני מודאגת בעיקר מהקושי האפשרי בהתאמת כתרי זירקוניה לאחר התקנתם - אם יש צורך. כיוון שחומר הזירקוניה קשיח מאוד, הבנתי שהרופא לעיתים יעדיף להסיר חומר מהשן המקבילה הבריאה במקום מהכתר עצמו. כמו כן, יש לי רגישות לעגילים מכל הסוגים - האם במצב כזה היית ממליץ על חומר כתר אחד על פני השני? הבנתי ששני סוגי הכתרים הנ״ל הם מתכות לבנות. אודה מאוד על המלצתך וחוות דעתך.

גם כתר EMAX וגם כתר זירקוניה הם כתרים ללא מתכת. כתר EMAX הוא בעל תוצאה אסטטית יותר מכתר זירקוניה

12/08/2018 | 15:11 | מאת: נחמה

אם האסתטיקה פחות חשובה - כי מדובר בשן טוחנת אחורית, על איזה סוג כתר היית ממליץ ביותר מבחינה פונקציונלית ומבחינת איכות ההדבקה?

חרסינה מאוחה על מתכת

מנהל פורום רפואת שיניים