סתימה יצוקה מחרסינה בשן אחורית

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

19/07/2018 | 12:23 | מאת: אלה

ד"ר שלום, בשן מספר 17 זוהתה עששת מתחת לסתימה לבנה, השן היתה במעקב במשך שנים, הכל היה טוב, העששת התגלתה לאחרונה בצילום נשך. מכיוון שהסתימה גדולה מדי, הרופא הציע שיחזור באמצעות סתימה יצוקה מחרסינה והשאלה - האם זה מתאים לשן טוחנת אחורית? האם לא עדיף סתימת אמלגם? מה היתרונות והחסרונות של כל שיטה? חשוב לי שזה יחזיק שנים, לא יתפרק ועם פחות סיכוי לפתח עששת מלמטה. האסתטיקה פחות חשובה לי מכיוון שהשן אחורית. תודה! א.

סתימה יצוקה מחרסינה היא פתרון יקר לבעיה אסטטית שלא קיימת בגלל שמדובר בשן אחורית עליונה. אני אישית הייתי מעדיף שחזור אמלגם. אמלגם יאריך יותר ימים והוא פחות רגיש לעששת משנית

19/07/2018 | 13:06 | מאת: אלה

האם אין סכנה בחומרים מהם עשויה סתימת אמלגם, כמו כספית, לדוגמה? האם בשנים האחרונות שונה ההרכב של חומרי הסתימות הללו? א.

בכספית אין סכנה היות והיא נמצאת לא במצב חופשי אלא בתרכובת יציבה. העובדה שמשרד הבריאות אינו אוסר את השימוש באמלגם. אם את אוכלת דגי ים את חשופה אלפי מונים לכספית....

מנהל פורום רפואת שיניים