כתר על שן טוחנת ללא טיפול שורש

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

30/04/2018 | 12:57 | מאת: הראל

שלום, נשברה לי חלק מהשן הטוחנת, הרופא אמר לי שניתן לדלג על טיפול שורש וביצע לי השחזה כחלק מהכנה לכתב ואמר להמתין שבועיים, במידה ותהיה בעיה נבצע טיפול שורש ואם לא אז עדיף ללא טיפול שורש להמשיך לכתר. האם זה הגיוני שבשן טוחנת מדלגים על טיפול שורש? מה היתרונות ומה החסרונות של זה?

בד"כ עדיף לא לבצע טיפול שורש כי טיפול שורש מקצר לשן את "" לכן הרופא מנסה להכין את השן ללא טיפול שורש. הוא יעשה מעקב, ואם יראה שהן "שקטה" הוא ימשיך ויקח מידות ללא טיפול שורש

מנהל פורום רפואת שיניים