רגישות בשן לאחר כתר.....

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

21/03/2018 | 21:41 | מאת: מישהי

שלום. מזה כמה שנים יש לי סתימה בשן טוחנת בצד שמאל למטה (לפני השן האחרונה). לאחר סדק בסתימה הרופאה המליצה על כתר כדי שיכסה טוב יותר את השן שגם ככה לא נשאר ממנה הרבה (נמוכה יחסית).עשו לי גם טיפול שורש. היא שמה לי כתר. בימים הראשונים חשתי שהכתר גבוה. במקביל התחלתי להרגיש רגישות בזמן לעיסת דברים קשים כמו גזר. לפעמים מרגישה את הרגישות גם בשיניים העלויונות. אני חושבת שזה בגלל הגובה שיצר לחץ אבל לא בטוחה. יש לציין שאין כאבים ספונטניים ואין כאבים בזמן לעיסת דברים רכים או בזמן סגירה הפה ולחיצת השיניים זה בזה. הרגישות חולפת וחוזרת מידי כמה ימים. היא הורידה את לי הגובה אבל עדיין יש רגישות. לבסוף הורידה את הכתר ושמה כתר זמני שהוא באותו גודל כמו הקבוע פחות או יותר ועדיין יש רגישות. היא עשתה לי צילום רגיל וסטטוס וטוענת שלא רואים בעיה לפי הצילומים.לא דלקת ולא התרחבות החניכיים. 1. מה זה יכול להיות? האם צריך צילום אחר כדי לראות כמו סי טי או מספיק הסטטוס? אני מניקה אז לא בטוחה שמותר סיטי. 2. יש לי שן כלואה ששוכבת די גדולה בצד של השן עם הכתר האם זה קשור אליה? (היא לא סמוכה לשן עם הכתר אלא סמוכה לשן ליד הכתר). 3. האם כדאי לנסות להוריד גם את מבנה הכתר כדי לבדוק האם הרגישות חולפת תודה

ישנה אפשרות שיש סדק בשן הייתי פונה לחוות דעת נוספת על ידי מומחה לטיפולי שורש

מנהל פורום רפואת שיניים