בקשר לכתר ליד ניתוח

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

03/11/2017 | 04:02 | מאת: שירה

הולכת לעבור הארכת כותרת לאחר נסיונית רבים ושונים כדי להמנע מזה. עכשיו בשן ליד הארכת הכותרת יש כתר קבוע ונאמר לי שבגלל הניתויח סיכי רב שתתקשר / ייפגע הכתר בגלל שבניתוח פוגעים גם בשן ליד רציתי לשאול זה הגיוני וסיכויי גדול שיקרה ואם כן למה ניתוח כזה פוגע גם בשן שליד גם ובניצוח עצמו יש הורדה של מה בדיוק והאם בשן טוחנת שמורכבת יותר במספר השורשים זה מסובך יותר מדובר בטוחנת עליונה.

בניתוח מורידים קצת עצם וקצת רקמת חניכיים, ולכן קצת נפגעות גם השיניים הסמוכות

03/11/2017 | 09:19 | מאת: שירה

אז יש סיכוי גדול שייפגע ויתקצר הכתר ליד שבאמת נצטרך להחליפו?

קרוב לודאי שכן

04/11/2017 | 11:37 | מאת: שירה

ואם לפי מה שאתה אומר וגם מה שהרופאה אמרה שכנראה ניאלץ להחליף את הכתר. הפרצדורה של הורדת הכתר מסובכת והאם מורידים גם את המבנה או רק את הכתר. תודה.

רק את הכתר וזה מאד קל ופשוט

13/11/2017 | 23:24 | מאת: שירה

אז אם כמעט בטוח למה החלטה סופית אמרו בניתוח ויורידו אחר הניתוח ולא מורידים כבר לפני הניתוח אלא רק לאחריו ? לא יותר קל לעשות את הניתוח בלי שבמילא יצטרכו להוריד לפני ולא אחרי?

מנהל פורום רפואת שיניים