דלקת חניכיים חמורה עם נפיחות שלא יורדת

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

03/07/2017 | 23:05 | מאת: עדנה

אני בת 50, בשתי שיניים טוחנות אחוריות עליונות בצד שמאל, יש לי כתר חרסינה אחד משותף לשתיהן. נוצר כיס בין שתי שיניים אלה שכנראה נאגר שם מזון שגרם לדלקת חמורה, נפיחות של רבע לסת עליונה שמאלית, ללא דימום, נפיחות וכאב עצום כשאני מנסה ללעוס. רופא שיניים נתן לי אמוקסיקלב 875מ"ג. אני נוטלת 2 כדורים ביום אחרי אוכל כבר יומיים ואני לא מרגישה שיש ירידה בנפיחות אלא ההיפך. הכאב עדיין לא פחת ומאוד קשה לי לאכול גם אוכל רך. מתי הכאב/הנפיחות אמורה לפחות? אני סוכרתית שנוטלת כדור גי'נואט, האם יש קשר לתהליך ההחלמה? מבקשת לציין שיש לי תורים לטיפול בהקצעות לחודש ספטמבר הקרוב, ודלקת זו התפרצה לאחר שקבעתי את התורים. מתי לחזור אל הרופא אם הכאבים והנפיחות לא ירדו? האם בגמר נטילת הכדורים? האם כדאי להוציא את הכתר ולבצע ניקוי ובינתיים לשים כתר זמני? אשמח לתשובתך

יש מצבים בהם אחרי יומיים עם אנטיביוטיקה עדיין לא נראה שיפור זה שאת סכרתית עלול לגרום להאצת מחלת חניכיים ומצד שני לעכב תהליכי ריפוי באם בעוד שלושה ימים לא תרגישי שיפור, לכי לרופא לבדיקה והערכת מצב מחודשת

מנהל פורום רפואת שיניים