בענין גשר שיניים קדמיות

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

25/05/2017 | 20:10 | מאת: יעלשוורץ

שלום וברכה, אני בחורה בת 40, בשל נסיגת חניכיים ודלקת בשתי השיניים הקדמיות תחתונות נאלצתי לעקור אותם , היות ובין השיניים היה מרווח גדול הוא בנה לי גשר אקריל שהכיל 3 שיניים ובנה אותו על שתי שיניים שעברו השחזות מכל צד, כל שהגשר כולו מורכב מ 7 שיניים . כבר תכף שנה ואני לא מצליחה לךהסגל לגשר הזה, מפריע לי נורא , עשינו הרבה שיופים והנמכות וכו, אבל ההרגשה בפה לא נוחה כלל ויש אפילו בליטת שיניים מקדימה הרופא אמר שמומלץ לעשות כתר קבוע מזירקוניה ואין פתרון אחר, הוא לא מבטיח לי שינוי רוצה לשאול אם יש המלצות כל שהן לגשר אחר חידוש הוא לא ממליץ על השתלה כי העצם מדוללת וגם לדעתו יווצר אותו מצב בגלל הרווח שהיה לי בשיניים אודה להמלצתץ

לפני שרצים לגשר זירקוניה חשוב לנסות להבין מה בדיוק מפריע לך האם ההעמדה של השיניים בגשר לא נכונה או שיש סיבה אחרת עד שלא יהיה ברור מה הסיבה אין טעם להיכנס לשיקום קבוע יקר

25/05/2017 | 21:57 | מאת: יעל

תודה על תשובתך אני מתיעצת כי הרופא אומר שזה מה שניתן לעשות' מפריעה לי מאוד פנים הגשר שהוא מקשה אחת ואין הרגשה של שיניים אלא כאילו מישהו שםמלי אבן תקועה בפה !גם הרגשה של אי נוחות ! לדעתו ליצירת גשר נוח יותר כדאי לעדות טיפולי שורש ב2 השיניים מכל צד , אני לא רוצה להרוס שיניים בריאות !

יש לבקש מהרופא לבצע גשר אקריל מבושל במעבדה עם פיסול מדוייק של השיניים

מנהל פורום רפואת שיניים