סתימה רופפת והמלצה לטיפול שורש

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

17/04/2017 | 13:32 | מאת: שימי

שלום רב לד״ר! בשן מספר 45 ישנה סתימה ישנה (אולי 20 שנה) שהיא יושבת במקום, אבל כשעשיתי קייסמים היא זזה טיפה והחזרתי אותה למקום, ומאז נשארה במקומה. בבדיקה בקופ״ח אמר הד״ר הנכבד שיש להוציא אותה, לעשות טיפול שורש, מבנה וכתר (סיפור של 2500 ש״ח). מכיוון שנשמע לי קצת קיצוני לקחת שן ש״לא עושה בעיות״ ולעשות לה טיפול שורש וכתר, החלטתי שלא לעשות כלום. השן אינה רקובה ואין כאבים אבל בצילום רנטגן ניכר שהשורש לא לגמרי ״חי״. האם להערכתך המגמה של הד״ר היתה נכונה ? או שקו המחשבה שלי שלא ליצור בעיה אם היא לא קיימת, הוא נכון ? תודה לך

צריך לבדוק אם השן מגיבה לגירוי של כאב או קור אם היא מגיבה אז אולי די בסתימה אם היא לא מגיבה אז רצוי לבצע טיפול שורש

מנהל פורום רפואת שיניים