סרטן ריאה עם גרורות

דיון מתוך פורום  תמיכה וסיוע לסובלים ממחלות ופציעות קשות

15/04/2012 | 09:21 | מאת: שני

היי. אבי אובחן לפני כ11 חודש כחולה בסרטן הריאה . התחיל בטיפול של הקרנות לריאה ולאחר כחודשיים התגלו לו גרורות במוח ועבר טיפול של רדיו סרג?רי . התחיל בטיפול כימותרפי , לאחר מכן הטיפול הופסק והתגלו שוב גרורות במוח והפעם מוגדלות ורבות יותר. הוא עבר שוב טיפול של רדיו סרג?רי והמשיך בסדרה של הקרנות והפעם לראש . לאחר מכן המשיך בטיפול הכימותרפי וכמובן שינו לו את הטיפול כי הקודם כבר לא הועיל ... בין לבין שינו לו עוד סוג של טיפול כימותרפי כי הסרטן כבר לא הגיב לטיפול ... לאחר מכן גילנו גרורות באגן בבטן בבלוטת הלימפה ובאזור הכליה. אבי היה מאושפז במשך כשבועיים בכדי לאזן אותו כי הוא לא היה מוכן לא לאכול ולא לשתות. ולנסות לאזן אותו מבחינת כאב . אבי הוחזר לבית ולאחר שיחה שעברנו אמרו שהוא אינו יכול לקבל יותר טיפולים כימותרפיים אלא אך ורק טיפול תומך כביכול פליאטיבי. כיום הוא מאוד סובל ומיום ליום המצב מתדרדר עוד ועוד אפילו משעה לשעה . מגדירים אותו כחולה סופני . הוא מלא חרדה ומטופל אך ורק בסירופ אוקסיקוד ומדבקות של 100mg של מורפיום שאנו מחליפים לו אותם כל שלושה ימים ובנוסף לכך בסטרואידים שהם בתוך אמפולות וסוכריות משכחות כאבים ....בנוסף לכך הוא מטופל בקלונקס למניעת חרדה והזיות הוא מאוד מפוחד ומדבר על מוות בימים האחרונים , כמו ?תעזבו אותי ? ? תניחו לי אני רוצה למות ? ? הנשמה שלי עולה הנשמה שלי עולה ? הייתי מאוד רוצה לדעת כי אני מאוד מודאגת מהמצב למרות שאני יודעת שדי קשהך לאבחן בלי לראות אבל ככה בגדול ... הוא מאוד סובל רציתי לדעת אם יש אפשרות לדעת בערך כמה זמן נראה לך שנותר לו לחיות ? כי הוא מאוד סובל וזה כבר ממש לא נעים לראות ולשמוע אותו ככה ... יש אפשרות לאבחן את המצב ? אפילו לדעת בערך כי לעשות משהו כבר אין .... אני מאוד מאוד מודה לך . יום טוב .

לא ניתו לתת הערכה טובה לגבי אורך החיים הצפוי, התיאור הוא אכן של חולה סופני (שמחלתו מאד מתקדמת ואין אופציות טיפוליות) אך עדיין קשה לנבא האם מדובר על ימים, שבועות או יותר מזה. בכל מקרה המטרה כעת היא להקל על הסבל ככל שניתן, ולא להאריך חיים.

15/04/2012 | 17:10 | מאת: שני

כן , אני מבינה שהמטרה היא רק להקל עליו מבחינת כאבים ולא שום דבר אחר . אני מאוד מודה לך .

מנהלי פורום תמיכה וסיוע לסובלים ממחלות ופציעות קשות