קרינה מעמודי חשמל מתח גבוה

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

25/11/2005 | 22:46 | מאת: רפי

אבקש לדעת מה היא ההשפעה של קרינה מעמוד חשמל מתח גבוה על גוף האדם במרחק מ10 עד 15 מטר מהשנאי הנמצא בראש העמוד.

26/11/2005 | 18:44 | מאת: שלומי אבוחצירה

רפי שלום כדי לקבוע את כמות הקרינה יש קודם למדוד. מאחר והנתון הזה חסר לא ניתן להשיב לך.

26/11/2005 | 19:59 | מאת: דורון

1. אין כל הוכחה סגורה על השפעת קרינת אלמ"ג על גוף האדם כך שאין תשובה לשואל בכל מקרה. 2. אמנם יש תקנים מקובלים שבעיקרון צריך לעמוד בהם. 3. לא צריך למדוד, מספיק שיודעים מרחק, וסוג השנאי.

26/11/2005 | 20:11 | מאת: אבוחצירה שלומי

דורון סף הבטיחות עומד על 1000 מיליגאוס (עפ"י חברת חשמל שנלקחו מהמלצות באירופה) סף הבריאות למקום מאוכלס עומד על 1% מהסף הבטיחותי משמע 10 מיליגאוס. התקנים בארה"ב מחמירים יותר ועומדים על 0.3-0.4 מיליגאוס. לדעתי יש לאמץ את התקן האמרקאי ולא את ההמלצה הארופאית. אלא מה...כדי לעמוד בתקן מחמיר כזה ייצטרכו להשקיע משאבים וכסף רב. לדעתי ...חברת חשמל וחברות הסלולר יטרפדו כל מהלך של המשרד לאיכ"ס להחלת תקנים אלה. עובדה שעד היום לא קיים שום תקן ישראלי . שלומי

26/11/2005 | 21:32 | מאת: דורון

העובדה שגם אתה מביא מספרים מהבירוקראטיה ולא נתונים מדעיים. ולא משום שאינך יודע אלא משום שכנראה אין הוכחות שיש סיכון משדה אלקטרומגנטי השונה מהסיכון האנרגטי שלו. ההיסחפות מביאה לשאלות מסוג שראינו קודם לגבי החשש ממזיהום המזון על ידי המיקרו. יש חששות ויש מערכת שלמה שניזונה מהן לטוב ולרע. צריך לתת גם שוליים לחוסר המידע ולחששות ומצד שני לתת לקידמה לפרוץ. אני בטוח שכשהקרינה האלמ"גית תרד לאפס בגלל שלא יהיה חשמל תוחלת החיים של האנשים רק תרד בגלל רמת חיים ירודה.

27/11/2005 | 11:17 | מאת: אבוחצירה שלומי

דורון...!!!! אל תדליק אותי. נכון שאין עדיין מחקר מדוייק שיכול להצביע על קשר בין מחלת הסרטן וקרינה זו. אבללללל.....כדאי לגלות זהירות. "מבלי להכנס לפאניקה" שלומי

21/08/2007 | 18:47 | מאת: אסף

איך אני יכול לדעת אם ליד הבית שלי יש עמוד חשמל עם מתח גבוה??? אשמח עם תחזירו לי תשובה גם במייל תודה מראש!

23/07/2008 | 21:28 | מאת: תמר

אני מתגוררת בסמיכות לעמוד חשמל עם שנאי, פחות מעשרה מטרים, בקומת קרקע. בדקתי באופן חד פעמי את רמת הקרינה והיא היתה פחות מ - 0.2 מיליגאוס. יש לי ילדה קטנה שהחדר שלה קרוב לעמוד,ואני עדיין חוששת שהיא נחשפת לקרינה זו. האם עליי להסתפק בבדיקה שביצעתי לפני כמה שנים או שיש טעם לחזור עליה, או לחפש דירה אחרת?

07/12/2015 | 15:08 | מאת: מיכל

ברצוני לקנות דירה הממוקמת בקו אוירי כ פחות מ10 מ מעמוד מתח גבוה הדירה בקרקע אשמח לקבל תשובה לגבי מידת המסוכנותי

08/10/2016 | 20:21 | מאת: מוטי ברוך

מוזמן לבקר באתר חברת אנטי-רד. ניתן להזמין מדידת קרינה באתר. מוטי ברוך, מהנדס טכניון ומנכ"ל החברה.

10/09/2008 | 18:10 | מאת: אבוחצירה שלומי

סף הבטיחות עומד על 1000 מיליגאוס (עפ"י חברת חשמל שנלקחו מהמלצות באירופה) סף הבריאות למקום מאוכלס עומד על 1% מהסף הבטיחותי משמע 10 מיליגאוס. התקנים בארה"ב מחמירים יותר ועומדים על 0.3-0.4 מיליגאוס. לדעתי יש לאמץ את התקן האמרקאי ולא את ההמלצה הארופאית. אלא מה...כדי לעמוד בתקן מחמיר כזה ייצטרכו להשקיע משאבים וכסף רב. לדעתי ...חברת חשמל וחברות הסלולר יטרפדו כל מהלך של המשרד לאיכ"ס להחלת תקנים אלה. לשאלתך,מדידה שנעשת ע"י גורם מוסמך מטעמך קבע שהקרינה במקום הינה 0.1 מיליגאוס משמע את עומדת בתקנים המחמירים האמריקאים לדעתי ,אין סיכון על סמך נתונים אלו. כדאי לך לשתות תה במרפסת, לשאוף אוויר עמוק ולהירגע שלומי

26/10/2010 | 10:58 | מאת: צילה הלחוצה

מתכוננים אצלי בבנין להכניס חדר טרנספורמציה בקומת החניה, ואני מה זה לחוצה על זה. יש למישו מידע בענין האם זה מסוכן? מה ניתן לעשות? איך למנוע?

26/10/2010 | 10:58 | מאת: צילה הלחוצה

מתכוננים אצלי בבנין להכניס חדר טרנספורמציה בקומת החניה, ואני מה זה לחוצה על זה. יש למישו מידע בענין האם זה מסוכן? מה ניתן לעשות? איך למנוע?

26/05/2013 | 14:52 | מאת: עודד

מקיף שנערך באנגליה לאורך כ-10 שנים והוא הוכיח חד משמעית שיש קשר בין קרבה לקווי מתח גבוה ובין לאוקמיה (סרטן הדם) אצל ילדים. אני מציין זאת מהזכרון אבל חיפוש בגוגל בטוח ימצא לכם את המחקר הזה

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות