תיסמונת הביניין החולה

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

04/11/2005 | 22:24 | מאת: איל

אולי מישהו כאן בפורום יכול להסביר מה מסתתר מאחורי המושג הזה: "תיסמונת הביניין החולה" ומי המומחים שיכולים לאתר בניינים כאלו(האם אנו כציבור יכולים וחשוב שנדע לאתר את התיסמונת?)

05/11/2005 | 12:47 | מאת: s

ראה במנוע חיפוש - sick building syndrome

05/11/2005 | 22:58 | מאת: s

http://www.police.gov.il/persumim/kitvey_et/01_185/14_185.asp

איל שלום אינני מומחית לסינדרום הבנין החולה, אך מתוך קריאה אני יכולה לתת לך את הקווים הכלליים: התופעה איננה מחלה אלה מצב שקיים בבנין הגורם לנמצאים בו להרגיש חוסר נוחות ממשית. אי הנוחות ברוב המקרים נעלמת דקות לאחר שיוצאים מהבנין החוצה. האנשים יתלוננו על כאבי ראש, כאבי עיינים, הפרעות גירויים ויובש באף ובגרון, גירוי בעור, בחילות, קושי בירכוז, עייפות ותלונות על ריחות. התחושות משתנות מאדם לאדם - באותו בנין אנשיםשונים יכולים להתלונן על תופעות ותחושות שונות. הגורמים לסינדרום הבנין החולה שונים ומשונים, ובכל בנין שיש חשש שהתופעה קיימת בו יש לבצע תחקיר ממש בלשי כדי לעלות על הגורם לבעיה ולטפל בו. הגורמים יכולים להיות: אוורור לא מספיק זיהום מחומרים מסוכנים הנמצאים במבנה - דבקים, שטיחים, רהיטים, מוצרי עץ, מכונות צילום, חומרי הדברה, חומרי ניקוי, עישון מסיבי ועוד. זיהומים כימיים החודרים מחוץ למבנה - רכבים שעוברים ופוליטים זיהום, צנרת ישנה שדולפת, מערכת מיזוג האוויר, חדרי שרותים ומטבחים המחוברים למערכת האוורור של המבנה ועוד. זיהום ביולוגי - חיידקים, עובשים, פטריות המתפתחים במבנה (מערכת האוורור, שטיחים, צנרת ועוד) אנשים לא סתם מקטרים. חשוב לא לזלזל בתלונות אלה, כי ההרגשה הרעה מפריעה לעובדים וגורמת להעדרויות מהעבודה, ומורידה מיעילות העבודה והתפוקות ומעלה טעויות.

05/11/2005 | 19:45 | מאת: זיו צח

האם כשנוצר חידק הליגיונה במערכות איוורור, זה גם סימן לכך שהביניין חולה ? האם במקרה כזה יש להחליף את כל מערכת המיזוג או יש לחטא ולטפל בצנרות האיורור ואם כן האם יש מומחים ספציפיים בארץ שיודעים לבצע זאת ומורשים לכך מטעם משרד העבודה\בריאות-או שבדרך כלל החברה שמטפלת במיזוג שתפקידה גם לאתר ולבקר ולהשמיד את החידק הזה.

05/11/2005 | 18:10 | מאת: צביקה גרינברג

תיסמונת הבנין החולה - בנין עם מערכות מרכזיות שזהום באזור אחד מופץ דרך המערכת המרכזית אל צרכנים רבים. אחת המערכות הרגישות לתסמונת זו היא מערכת מיזוג האוויר. כאשר יש מצב שבהעדר תכנון תקין יכולה להווצר זרימה חוזרת מחדר לחדר ואז זהום יכול להיות מועבר בין החדרים. במערכת אוויר מרכזית צריכה להיות מערכת מסננים אשר מתוחזקת תקופתית.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות