גז ראדון

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

19/10/2005 | 12:33 | מאת: אריק יודלה

ידידי, פליטת גז ראדון מתרחשת הן מהמסלע הטבעי כפונקציה של המיקום הגאוגרפי (יש איזורים פולטים ויש שאינם). בנוסף, הראדון בממ"דים מקורו בבטון שממנו עשוי הממ"ד (כתוצאה מהצמנט ממנו עשוי הבטון); אמנם כל חלקי השלד יצוקים בטון ולפיכך פולטים ראדון, אך בממ"ד שכל-כולו יצוק בטון הפליטה גדולה יותר (מה-גם שחלק מהממ"דים ובודאי מקלטים תת-קרקעיים מאווררים באופן מועט). לפיכך, ההמלצה המיידית לגבי ממ"דים היא לאווררם באופן שוטף וכך לפלוט את הראדון החוצה ולא לאפשר לו להצטבר. בברכת חג שמח, אריק יודלה

19/10/2005 | 14:02 | מאת: ישראל

בעלות של כ - 100 ש"ח ניתן לשכור מכשיר לבדיקת המצאות ראדון. שוכרים המכשיר ושמים אותו בחדר הנבדק למשך 3 חודשים ורואים אם יש פליטת ראדון. אם יש - הפתרון הנו לאוורר את החדר כמה שיותר. אפשר לישון בו בתנאי שיש אוורור טוב. אם אין - אין בעיה וגם לא תהיה ואפשר לישון בשקט ואפילו לא לאוורר.

19/10/2005 | 19:18 | מאת: זיו

לישראל שלום אני גר בקומת קרקע ובעבר בוצעו בכל החדרים אצלי בבית בדיקות של חברה מסוימת אבל אז היו רגשים למשך שבוע בלבד. האם כיום הטכנולוגיה השתפרה וממליצים על רגשים למשך שלושה חודשים? אם כן ממי אתה ממליץ לשכור את הרגש הזה--תן טלפון כתובת. ושאלה נוספת לכותב אריק יודלה.באם בביתי צמוד הקרקע יתגלה גז(אני גר בתל אביב) האם יש פתרון חוץ מאיורור תמידי?אני שואל זאת כי אצלנו יש רעשים חיצוניים בלילות ואנו נאלצים לסגור את כל החלונות ולהפעיל מיזוג על מצב איורור כדי לא לשמוע את הרעשים.

19/10/2005 | 21:49 | מאת: אריק יודלה

זיו שלום, איוורור טבעי הוא הפתרון הזול ביותר והישים ביותר לבעייה במידה והיא קיימת. באם מדובר במזגן מפוצל הרי שהאיוורור שהוא מספק אינו הכנסה של אוויר צח ופליטה של האוויר מהחדר ולכן הפעלתו במצב "איוורור" אינה תורמת מאום בנדון. מכל מקום, אין צורך באיוורור תמידי ורציף של החדר היות והבעייה היא הצטברות של ראדון לאורך זמן (שעות רבות, ימים וכו'). לפיכך, אני סבור שאיוורור של החדר בשעות היום אמור לספק. מכל מקום בדיקת הנוכחות של גז הראדון תיתן לכם את התשובה לכמות הנפלטת והמצטברת בחדר ובהתאם לכך רצוי לאוורר. היות ובתחום פעילות מספר חברות העוסקות באיתור, ניטור ופתרון הבעייה, אני ממליץ להתייעץ עם מישהו מהם. בברכה, אריק יודלה

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות