אירוע לב בעבודה

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

19/10/2005 | 11:30 | מאת: בית הלחמי

בית הדין לעבודה בחיפה דן והכיר כתאונת עבודה למנהל פרויקט אשר התרגז במהלך מריבה עם יועץ הבטיחות שלו. פסק הדין נחתם ע"י השופטת מיכל פריימן, פרדי שכטר ואבי שלו

19/10/2005 | 13:56 | מאת: ממונה זהיר

אז אתה אומר שאנחנו האחראיים על הבטיחות והגהות (בריאות) אחראיים לאירוע לב של מנהל פרויקט?

19/10/2005 | 16:18 | מאת: *חבר תזהר!

יכול להיות שממונה הבטיחות עיצבן אותו בדרישות מוגזמות שיעכבו את הפרויקט וידרשו עוד זמן, כסף וכ"א... ואולי הוא לא תפקד ולא מנע מצבים מסוכנים וסיכן את העובדים וסיבך את המנהל..... בקיצור, ממונה ממש זהיר יושב בביית ורק כותב בפורומים כמוני ולא עובד כממונה ולא מסתכן בתביעות.

19/10/2005 | 17:10 | מאת: ממונה מודאג

יש משהו מסוכן מאוד בדבריך. האם במקרה כזה העובד יכול לתבוע את יועץ הבטיחות/ממונה הבטיחות. בתפקידים במפעל אין אחריות אישית, אבל כולנו יודעים שממונה הוא תפקיד עם הרבה חובות (ובלי זכויות) - האם יש מקום לתביעה אישית של עובד נגדנו? דבר שלא יעלה על הדעת בתפקידים אחרים.

19/10/2005 | 21:15 | מאת: *חבר עצבני ומעצבן

ברצינות! הפיצויים נקבעו למעביד כנראה בגין תפקיד מלחיץ ושוחק שסביר שיגרום לבעיה בריאותית. לממונה בטיחות אין כלים לטפל במצב כזה אם כי משהו אמרו לנו בקורס. לא חושב שיש אחריות פלילית לאדם הספציפי שרבו איתו בזמן האירוע. החדשות "הטובות" הן שלדעתי, אם ממונה הבטיחות יחטוף התקף הוא יקבל פיצויים משום שסביר מאוד שממונה בטיחות שמנסה להיות בסדר יקבל התקף לב מהתמודדויות עם העובדים, המעביד, מפקח העבודה, עורכי דין ובמיוחד ממנהל הבנק שלו הדורש כיסוי האוברדרפט. אז אלמנותינו מסודרות....

20/10/2005 | 08:23 | מאת: בית הלחמי

לזהיר, למודאג, העצבני/מעצבן ולכל הקוראים. 1. התביעה להכיר באירוע כתאונת עבודה הוגשה כנגד הביוח הלאומי. 2. זו לא היתה תביעת נזיקין ! 3. הויכוח היה על שכר טרחה לפני התחלת העבודה ולא בגין קביעותיו של איש הבטיחות. 4. בעדות איש הבטיחות הודה כי עקב הצורך הדחוף של הלקוח ביקש הגדלה בשכר אותו ביקש לפני הן כאשר דובר על העבודה. 5. הנפגע, נציג הלקוח אשר דרש את ליווי איש הבטיחות היה מודע לכורח ביועץ, היה מודע להוצאות לגיטמיות העלולות להידרש אך נפגע מההתיחסות והנסיון להרוויח על "מצוקת" לחץ הזמנים. * ממונים תרגעו, אף אחד לא ביקש לשבת בבית, עשו את עבודכם מקצועית ונאמנה אך גם לקוח ב"מצוקה" אינו פרה חולבת !!! מידע זה הוכנס לאתר זה עקב הקשר לבעיה רפואית ולא לשם ניגוח.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות